Ministerul Afacerilor Interne (MAI) organizeaza un concurs de admitere in ianuarie 2018 in scolile de agenti si subofiteri, punand la dispozitia candidatilor peste 2.800 de locuri pentru agenti de politie, subofiteri jandarmi, subofiteri pompieri si politisti de frontier, informeaza News.ro.

Potrivit MAI, cele 2.880 de locuri din scolile de agenti si subofiteri sunt impartite astfel: 1.600 pentru agenti de politie, 700 pentru subofiteri jandarmi, 300 pentru subofiteri pompieri si 280 pentru politisti de frontiera, locurile fiind atat pentru barbati, cat si pentru femei. Exceptie face Scoala de Subofiteri si Protectie Civila ¬Pavel Zaganescu¬ Boldesti, unde se pot inscrie doar barbati.

Astfel, scolile care vor organiza sesiunea de admitere din ianuarie, care este o premiera, sunt Scoala de Agenti de Politie "Vasile Lascar" din Campina, unde sunt disponibile 1.300 de locuri, Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" din Cluj-Napoca, cu 300 de locuri, Scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera "Avram Iancu" din Oradea, care are 280 de locuri, Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" din Dragasani, cu 350 de locuri, Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi "Petru Rares" din Falticeni - 350 de locuri si Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu" Boldesti - 300 de locuri.

Reprezentantii Ministerului de Interne spun ca recrutarea angajatilor se va face in functie de domiciliul sau resedinta acestora, unitatile teritoriale si centrale ale Inspectoratului General al Politiei Romane, Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, Inspectoratului General al Jandarmeriei si Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Candidatii trebuie sa depuna cererea de inscriere, actele de studii si restul documentelor necesare pentru admitere in sesiunea ianuarie 2018 la departamentele de resurse umane pana la 5 decembrie 2017.

Tematica si bibliografia de concurs, precum si calendarul etapei de inscriere a candidatilor si planificarea probelor de concurs se vor afisa pe site-ul oficial al fiecarei unitati de invatamant.

Probele de concurs constau intr-un test scris, probe sportive, test psihologic si evaluare medicala.

Concursul de admitere se va desfasura intre 13 si 21 ianuarie 2018, in functie de calendarul stabilit de fiecare scoala in parte.