Un incendiu violent a izbucnit, sambata, la un depozit de mase plastice, lacuri si vopsele din Vaslui, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale. Se degaja mult fum in atmosfera, fiind solicitate unitati de sprijin din judetele invecinate, informeaza News.ro.

Incendiu in VasluiFoto: Captura YouTube

UPDATE 13.12Incendiul a fost lichidat, potrivit prefectului Eduard Popica. Acesta a precizat ca la stingerea incendiului a participat tot personalul ISU Vaslui cu opt autospeciale de interventie, in sprijin fiind solicitate si trei autospeciale din judetele Bacau si Iasi. "Din fericire nu au fost victime omenesti (...), insa evenimentul s-a soldat cu pagube materiale insemnate", a afirmat prefectul. (Agerpres)

UPDATE 11.57Prefectul de Vaslui, Eduard Popica, a declarat ca deocmdata nu se pune problema evacuarii populatiei din cauza fumului degajat de incendiul de la depozitul de mase plastice si vopseluri, intrucat la masuratorile Garzii de Mediu nu s-au relevat depasiri ale indicilor. A fost activat Planul Rosu de interventie, dar incendiul este localizat si se intervine pentru stingere cu 11 autospeciale, patru dintre ele fiind din judetele Iasi si Bacau.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (ISGU) un incendiu a izbucnit, sambata, la un depozit de mase plastice, lacuri si vopsele din Vaslui.

De asemenea, la locul interventiei se afla un echipaj de Terapie Intensiva mobila si unul al Serviciului Judetean de ambulanta.

Pentru eficientizarea interventie, vor fi trimise in sprijin doua echipaje de stingere din judetele Bacau si Iasi.

La randul lor, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui au declarat, pentru News.ro, ca incendiul se manifesta violent pe o suprafata de aproximativ trei - patru sute de metri, fara a exista victime.

Persoanele care se aflau in depozit s-au autoevacuat, iar pompierii au intervenit pentru scoaterea mai multor bunuri din hala.

Misiunea este in dinamica, au mai precizat sursele citate.

Pompierii recomanda persoanelor aflate in apropiere sa ramana in locuinte pana la stingerea incendiului, sa evite deplasareaiin zona de manifestare a incendiului, sa inchida usile si ferestrele locuintelor pentru evitarea patrunderii fumului generat de incendiu, sa paraseasca zona de manifestare si sa identifice locuri sigure, aerisite.