Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, la finalul audierii sefei DNA in cadrul Sectiei pentru procurori din CSM, intrebat daca se impune revocarea din functie a acesteia, ca nu pot fi luate acum niste decizii, urmand sa fie trase concluzii doar dupa ce va fi studiat raportul Inspectiei Judiciare si dupa ce se termina audierile din Sectia pentru procurori, informeaza News.ro.

Tudorel ToaderFoto: AGERPRES

"Concluziile, dupa ce se termina audierile, dupa ce studiem intreg raportul. In momentul acesta nu putem vorbi despre concluzii", a declarat Tudorel Toader la iesirea din CSM.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a parasit si ea sediul CSM, insa nu a dorit sa faca declaratii.

Sefa DNA a fost audiata, vineri, timp de aproximativ trei ore si jumatate, in Sectiei pentru procurori a CSM, legat de raportul Inspectiei Judiciare (IJ) privind activitatea conducerii Directiei Nationale Anticoruptie.

Aceasta a sustinut, in fata procurorilor, ca raportul de control nu este unitar, concluziile inspectorilor judiciari pe acelasi subiect fiind diferite, ca exista o lipsa de metodologie in redactarea raportului si ca unii inspectori din echipa de control au semnat in totalitate raportul, insa altii au semnat doar anumite file.

De asemenea, ea a spus ca raportul Inspectiei Judiciare privind activitatea conducerii Directiei Nationale Anticoruptie contine multe mentiuni neadevarate si eronate, explicand ca este "total neadevarata" mentiunea conform careia au crescut cu 87 la suta achitarile in dosare. Kovesi a mai spus ca analiza IJ a fost superficiala, procurorilor fiindu-le imputate chestiuni nereale. In plus, sustine sefa DNA, s-a verificat inclusiv activitatea biroului de presa, insa inspectorii au verificat un alt site decat cel al Directiei Nationale Anticoruptie.