Un consilier superior in cadrul APIA Constanta a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru comiterea mai multor infractiuni, printre care fals material in inscrisuri oficiale si spalare a banilor, el fiind acuzat ca a folosit mai multe inscrisuri falsificate privind utilizarea de catre doua persoane a mai multor suprafete agricole, APIA constituind-se parte civila in dosar cu un milion si jumatate de lei, relateaza News.ro.

Potrivit unui comunicat al DNA, Razvan Alexandru Ionescu, la data faptelor consilier superior in cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A.) - Centrul judetean Constanta, a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv, pentru comiterea infractiunilor de folosire cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata, fals material in inscrisuri oficiale, in forma continuata, spalare a banilor, in forma continuata.

Procurorii au stabilit ca in perioada 2008 - 2013, Razvan Alexandru Ionescu, in calitate de consilier superior in cadrul A.P.I.A. - Centrul judetean Constanta, in sapte situatii, a folosit, la institutia unde-si desfasura activitatea, mai multe inscrisuri falsificate privind utilizarea de catre doua persoane a mai multor suprafete agricole de pe raza judetului Constanta. Patru dintre acele documente au fost falsificate chiar de barbat, prin contrafacerea scrierii uneia dintre cele doua persoane, iar in urma acestor demersuri el a obtinut pe nedrept suma de 1.406.537 lei, au precizat procurorii.

Conform sursei citate, in perioada 2 decembrie 2010 - 4 februarie 2011, Razvan Alexandru Ionescu a disimulat adevarata natura a provenientei sumei de 333.500 lei pe care a transferat-o din contul uneia dintre persoanele in numele careia a depus cererile de finantare in contul propriu, sub aparenta unor plati licite.

Agentia pentru Plati si Interventii in Agricultura a comunicat ca se constituie parte civila cu suma de 1.521.547 lei.

In cauza, s-a dispus luarea masurii asiguratorii a sechestrului asupra sumei de 62.650 euro apartinand inculpatului Ionescu Razvan Alexandru.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.