Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, va dormi sub cerul liber, vineri, pentru a marca Ziua internationala dedicata persoanelor fara adapost, informeaza Ambasada Marii Britanii, intr-un comunicat. Paul Brummell va face acest gest pentru al doilea an consecutiv.

Paul BrummellFoto: Ambasada Marii Britanii

Paul Brummell este unul dintre voluntarii care vor dormi afara, alaturi de alti reprezentanti ai comunitatii britanice din Romania, precum Nigel Bellingham, directorul British Council Romania, Charles Crocker, presedintele British Romanian Chamber of Commerce, si Ian Tilling, presedintele Casa Ioana.

Manifestarea este cuprinsa intr-un eveniment de tip 'Sleep Out' organizat de Casa Ioana. Vineri, zeci de voluntari vor dormi sub cerul liber, intr-un spatiu special amenajat in incinta unei cafenele din Capitala. In acest fel, ei doresc sa atraga atentia asupra situatiei persoanelor fara adapost si sa sustina activitatea fundatiei Casa Ioana in sprijinul femeilor si copiilor victime ale abuzului domestic sau fara adapost.

Ziua internationala dedicata oamenilor fara adapost este marcata in intreaga lume pe 10 octombrie.

In Bucuresti se estimeaza ca circa 5.000 de persoane nu au adapost, dar cifrele ar putea fi mult mai mari. Alte persoane sunt nevoite sa locuiasca in spatii supraaglomerate sau sa se mute temporar la prieteni.

Casa Ioana a fost infiintata in anul 1995 si vine in sprijinul familiilor, in general femei si copii, care ajung victime ale violentei domestice sau care nu au adapost. Casa Ioana pune la dispozitia acestora un spatiu de cazare, gratuit, pana cand reusesc sa isi rezolve problemele care le-au adus in aceasta situatie. De asemenea, asociatia ofera acestor persoane vulnerabile o gama larga de servicii de asistenta psihologica si sociala care le ajuta sa faca tranzitia catre o viata independenta si stabila.