12 cetateni irakieni, printre care si un copil de 2 ani, au fost prinsi in noaptea de miercuri spre joi de politistii de frontiera de la Nadlac, in timp ce incercau sa treaca ilegal granita din Romania in Ungaria, scrie Agerpres, citand Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea.

"In jurul orei 01,00, politistii au observat, pe directia localitatii de frontiera Nadlac, mai multe persoane care se indreptau pe jos, peste camp, spre teritoriul statului vecin. Lucratorii celor doua structuri au intervenit cu operativitate, iar grupul, format din 12 persoane, noua barbati, o femeie si doi minori, a fost oprit in apropierea granitei si dus la sediul sectorului pentru cercetari. Din primele verificari efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca cei in cauza sunt cetateni din Irak, zece adulti, cu varste cuprinse intre 19 si 32 de ani, si doi minori, in varsta de 2 si 3 ani, toti fiind solicitanti de azil in tara noastra", arata ITPF Oradea, intr-un comunicat.

Cetatenii irakieni au declarat ca intentionau sa treaca fraudulos frontiera din Romania in Ungaria, pe jos, pentru a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen. Politistii de frontiera fac cercetari pentru savarsirea infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.