Inspectia Judiciara (IJ) a dispus inceperea cercetarii disciplinare in cazul procurorului sef adjunct al DNA Calin Nistor si al procurorului revocat din DNA Mihaiela Moraru Iorga, au anuntat, miercuri seara, reprezentantii IJ, relateaza News.ro.

Mihaiela Moraru IorgaFoto: Agerpres

"La finalizarea cercetarii disciplinare, in functie de rezultatul verificarilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizarii, prin exercitarea actiunii disciplinare si sesizarea Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a CSM, fie respingerea sesizarii in cazul in care se constata ca nu sunt indeplinite conditiile pentru exercitarea actiunii disciplinare", mentiioneaza IJ, fara a face alte precizari legate de motivele declansarii cercetarii disciplinare care ii vizeaza pe procurorul Calin Nistor, adjunctul Laurei Codruta Kovesi la conducerea DNA si pe procurorul Mihaiela Moraru Iorga.

Reamintim ca Mihaiela Iorga Moraru a fost revocata din DNA pe 5 iulie pe motiv ca "nu a inregistrat un denunt in conformitate cu dispozitiile legale si nu l-a prezentat spre repartizare procurorului sef al Sectiei din care facea parte".

Ulteior, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis suspendarea ordinului prin care procurorul Mihaiela Moraru Iorga a fost revocata.

Pe de alta parte, legat de Calin Nistor, concluziileunei variante provizorii a raportului Inspectiei Judiciare privind eficienta manageriala la DNAsunt favorabile adjunctului Laurei Codruta Kovesi.