Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) a alocat fonduri suplimentare pentru analize medicale si investigatii imagistice in ambulatoriul de specialitate. Peste 5,8 milioane de lei sunt alocate pentru radiologie de inalta performanta - RMN, CT - si 15,7 milioane de lei pentru analize laborator, relateaza News.ro.

CASMB anunta ca, in urma rectificarii bugetare, din suma totala suplimentata, au fost alocate fonduri pentru investigatii de inalta performanta si analize de laborator in valoare de 21.594.209,50 lei.

Astfel, 5.885.932,50 lei s-au alocat pentru radiologie de inalta performanta (RMN, CT, scintigrafii, angiografii), iar 15.708.277 lei pentru analize de laborator.

CASMB anunta ca biletele de trimitere in vederea efectuarii investigatiilor paraclinice decontate prin sistemul de asigurari sociale de sanatate sunt valabile intre 30 si 90 de zile, in functie de afectiune.

In situatia in care, din motive obiective, investigatiile nu au putut fi efectuate la momentul prezentarii la furnizorul ales, asiguratii pot, fie sa se programeze pe lista de asteptare a respectivului furnizor, pentru o data aflata in perioada de valabilitate a biletului de trimitere, fie sa aleaga un alt laborator.