Vicepremierul Sevil Shhaideh a luat decizia de a nu participa la sedinta de miercuri a Guvernului, delegand atributii in acest sens unui secretar de stat. Reamintim ca premierul Mihai Tudose si-a exprimat intentia de a o schimba din functie, in conditiile in care este implicata in dosarul Belina. In schimb, Rovana Plumb, alt ministru pe care doreste premierul sa il schimbe, fiind implicat de asemenea in dosarul Belina, participa la sedinta de Guvern.

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri ca exista doua perceptii in cazul ministrilor aflati in vizorul DNA, printre care Sevil Shhaideh si Rovana Plumb: prezumtia de nevinovatie si "perceptia de la Bruxelles", care este "cu totul alta". "Realitatea este ca exista prezumtia de nevinovatie, au fost o multime de cazuri in care cei care au fost pusi sub acuzare in diverse etape ale procesului penal s-au dovedit a fi nevinovati, cu vietile distruse sau oricum schimbate total, dar avem si o perceptie si perceptia la Bruxelles este cu totul alta decat realitatea de aici", a subliniat Tudose.

"Dar fiind faptul ca cele doua colege sunt exact pe zona aceasta de relatie cu Bruxellesul, de aici apare problema. Am o parere personala pe care v-am spus-o si o impunere ca sef al Guvernului. Asta este tot", a mai spus acesta.

In cursul zilei de miercuri, Sevil Shhaideh a fost la DNA, unde a stat mai putin de o ora. Sevil Shhaideh este urmarita penal pentru abuz in serviciu in legatura cu trecerea ilegala a insulei Belina din proprietatea statului la o firma privata. DNA a cerut Parlamentului si avizarea urmaririi penale a Rovanei Plumb in acest dosar.