Un studiu recent al Unităţii de Cercetare a Opiniei Publice a Universităţii Macedonia, arata ca societatea greacă este extrem de favorabilă faţă de Rusia (57,5% opinii pozitive), arata publicatia KATHIMERINI, citata de Rador. Încă şi mai multe opinii favorabile sunt exprimate faţă de preşedintele Putin: 67%.

Putin îi devansează cu o diferenţă semnificativă atât pe cancelarul Merkel (56% opinii negative), cât şi pe preşedintele Trump (73% opinii negative).

Cei care se exprimă favorabil faţă de Putin, o fac nu numai în termeni de simpatie, ci şi de încredere. La întrebarea "în ce lider aveţi mai multă încredere pentru problemele globale", Putin întruneşte 41,5%, Merkel 27,5%, iar Trump doar 5%. În plus, se consideră că Putin susţine mai mult interesele Greciei (43,5%) în comparaţie cu Merkel (29,5%) sau Trump (20%).

Este evident că imaginea liderului puternic Putin fascinează o parte importantă a opiniei publice. Probabil că la acest aspect contribuie şi presa greacă în care liderul rus se bucură de un tratament mai bun faţă de ceilalţi doi lideri occidentali, scrie Katimerini.