Valorile termice se vor situa in limitele normale ale perioadei pe parcursul urmatoarelor doua saptamani, iar precipitatiile isi vor face simtita prezenta atat in primele zile ale intervalului de prognoza, cat si dupa data de 20 octombrie, se arata in prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) valabila in perioada 9-22 octombrie, citata de Agerpres.

ToamnaFoto: USER UPLOADED

In Crisana, temperaturile diurne vor fi in crestere pana pe 12 octombrie, de la valori, in medie, in jurul a 14 grade, la medii de 20 - 21 de grade. La sfarsitul primei saptamani, vremea se va raci si, astfel, media maximelor va fi de 17 - 18 grade. In a doua saptamana a intervalului, variatiile temperaturilor diurne nu vor fi semnificative, iar media acestora se va situa in jurul valorii de 18 grade. Pana in data de 13 octombrie, temperaturile nocturne vor fi in crestere de la valori, in medie, de 4 - 5 grade, la medii in jurul a 9 grade. La sfarsitul primei saptamani, temperaturile minime vor fi in scadere usoara, iar media regionala se va situa in jurul a 7 grade. In a doua saptamana, variatiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative si, astfel, media acestora se va mentine in jurul valorii de 7 grade. In zilele de 10, 11 si 12 octombrie, trecator, va ploua slab. Probabilitatea de ploaie va fi in crestere dupa data de 20 octombrie.

In Transilvania, la inceputul intervalului, media valorilor diurne va fi de 12 - 13 grade. Pana pe 12 octombrie, temperatura aerului va fi in crestere pana la valori maxime, in medie, de 17 - 18 grade. La sfarsitul primei saptamani, temperaturile diurne vor fi in scadere, iar media acestora va fi de 14 - 15 grade. In a doua jumatate a intervalului vor exista usoare variatii ale maximelor termice, media acestora se va situa in jurul a 16 grade. Temperaturile minime vor fi in crestere de la valori, in medie, de 2 - 3 grade la inceputul intervalului, la o medie in jurul a 7 grade in data de 13 octombrie. La sfarsitul primei saptamani, minimele termice vor fi in scadere usoara, pana la o medie in jurul a 5 grade. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile nocturne nu vor avea variatii importante, iar media regionala va fi de 4 - 5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in intervalul 13 - 15 octombrie si dupa data de 20 octombrie.

In Maramures, la inceputul intervalului, media regionala a maximelor se va situa in jurul a 13 grade, iar a minimelor va fi de 3 - 4 grade. Apoi, pana pe 12 octombrie, vremea se va incalzi treptat si, astfel, media valorilor diurne se va situa in jurul valorii de 18 grade, iar a celor nocturne va fi de 8 - 9 grade. La sfarsitul primei saptamani, temperatura aerului va fi in scadere usoara pana la medii ale maximelor de 15 - 16 grade si ale minimelor de 6 - 7 grade. In a doua jumatate a intervalului, variatiile termice nu vor fi semnificative si, astfel, media valorilor diurne se va situa in jurul a 16 grade, iar a celor nocturne va fi de 5 - 6 grade. In prima saptamana temporar va ploua, mai ales in intervalul 11 - 14 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi in crestere dupa data de 20 octombrie.

In Moldova, la inceputul intervalului, media maximelor va fi de 14 - 15 grade, iar a minimelor de 4 - 5 grade. Apoi, vremea se va incalzi usor pana pe 12 octombrie si, astfel, media valorilor diurne va fi de 18 - 19 grade, iar a celor nocturne se va situa in jurul a 9 grade. Apoi, la sfarsitul primei saptamani, temperatura aerului va marca o scadere pana la medii ale valorilor maxime de 15 - 16 grade si ale minimelor in jurul a 7 grade. In a doua jumatate a intervalului vor fi usoare variatii termice, iar media regionala a valorilor diurne va fi de 15 - 17 grade si a celor nocturne de 6 - 7 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in zilele de 13 si 14 octombrie.

In Dobrogea, pana spre sfarsitul primei saptamani, vremea se va incalzi usor. La inceputul intervalului, media maximelor va fi de 17 - 18 grade, iar a minimelor de 8 - 9 grade, iar in data de 13 octombrie media valorilor diurne va fi de 20 - 21 de grade, iar a celor nocturne se va situa in jurul a 11 grade. Apoi, in zilele de 14 si 15 octombrie, temperatura aerului va marca o scadere, pana la medii ale valorilor maxime de 16 - 17 grade si ale minimelor in jurul a 9 grade, insa pana la sfarsitul intervalului nu vor mai fi variatii semnificative. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in jurul datei de 14 octombrie.

In Muntenia, pana pe 13 octombrie, temperaturile diurne vor fi in crestere, de la o medie a in jurul a 18 grade, la o medie regionala de 22 de grade. Apoi, pana la sfarsitul primei saptamani, vremea se va raci, astfel ca media valorilor diurne va fi in jurul a 18 grade. In a doua saptamana, vor fi usoare variatii ale temperaturilor maxime, iar media acestora va fi de 17 - 19 de grade. Temperaturile minime vor fi in crestere de la valori, in medie, de 5 - 6 grade la inceputul intervalului, la o medie in jurul a 8 grade in data de 13 octombrie. Dupa aceasta data, variatiile minimelor termice vor fi nesemnificative, iar media regionala a acestora se va situa in jurul a 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 13 octombrie.

In Oltenia, temperaturile diurne vor fi in crestere pana in data de 13 octombrie, de la valori, in medie, in jurul a 18 grade, la medii de 21 - 22 de grade. La sfarsitul primei saptamani vremea se va raci usor si astfel, media maximelor va fi de 19...20 de grade. In a doua saptamana a intervalului variatiile temperaturilor diurne nu vor fi semnificative, iar media acestora se va situa in jurul valorii de 18 grade. Pana in data de 13 octombrie, temperaturile nocturne vor fi in crestere de la valori, in medie, de 5 - 6 grade, la medii in jurul a 9 grade. La sfarsitul primei saptamani temperaturile minime vor fi in scadere usoara, iar media regionala se va situa in jurul a 7 grade. In a doua saptamana variatiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative si astfel, media acestora se va mentine in jurul valorii de 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusa pe aproape tot parcursul intervalului.

La munte, la inceputul intervalului, media valorilor diurne va fi de 4 - 6 grade. Pana in data de 12 octombrie, temperatura aerului va fi in crestere si, astfel, media valorilor maxime va fi de 9 - 10 grade. Pana in data de 14 octombrie, temperaturile diurne vor fi in scadere, iar media acestora va fi in jurul a 7 grade. In a doua jumatate a intervalului vor exista variatii ale maximelor termice, media acestora insa va fi de 8 - 10 grade. Temperaturile minime vor fi in crestere de la valori, in medie, de -2...-1 grade la inceputul intervalului, la o medie in jurul a 3 grade in data de 13 octombrie. La sfarsitul primei saptamani, minimele termice vor fi in scadere usoara, pana la o medie in jurul a 1 grad. In a doua saptamana, temperaturile nocturne nu vor avea variatii importante, iar media acestora va fi de 1 - 2 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in prima saptamana, mai ales in zilele de 13 si 14 octombrie.