Ambasadorul american, atac la politicienii care imbratiseaza nationalismul economic si ataca multinationalele: S-ar putea sa fie influenta nociva a Rusiei, s-ar putea ca la mijloc sa fie aripa marginala, xenofoba si rasista a extremei drepte

de Red. Stiri     HotNews.ro
Luni, 9 octombrie 2017, 14:37 Actualitate | Esenţial


Ambasadorul Hans Klemm la Monumentul Holocaustului
Foto: Ambasada SUA
Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a lansat luni un atac extrem de dur la adresa politicienilor si ziaristilor care promoveaza nationalismului economic, care se opun liberalismului si care ataca multinaţionalele "prin aluzii la pretinse şi presupus infame legături evreieşti ale unor întreprinderi legitime".

"Recrudescenţa acestei retorici antisemite, însoţite de transformările economice cauzate de globalizare, constituie un teren fertil pentru cei care încearcă să manipuleze opinia publica şi să îndepărteze România de temelia principiilor ei euro-atlantice", a spus ambasadorul american in mesajul de Ziua Naţională de Comemorare a Holocaustului.

Klemm a adus in discutie si impactul stirilor false asupra Romaniei: "Această animozitate este agravată de răspândirea diverselor scenarii false, fake news, care îşi croiesc drum dinspre Internet în discursul public. Asemenea scenarii au o singură finalitate, un singur scop: să ne dividă, să ne slăbească instituţiile şi să ne polarizeze societăţile. Politicienii şi jurnaliştii care cedează tentaţiei de a folosi aceste scenarii o fac probabil din oportunism, simţind că există şansa unui câştig pe termen scurt chiar dacă ei nu cred în mod necesar în respectivele scenarii. Dar acest oportunism este în cele din urmă devastator. Iar prin intermediul acestuia se realizează de fapt opera duşmanilor noştri, a celor care încearcă sa ne facă rău".

Hans Klemm a incercat sa raspunda si intrebarii legate de interesele care stau in spatele acestor atacuri: "S-ar putea ca la mijloc sa fie aripa marginală, xenofobă şi rasistă a extremei drepte. S-ar putea să fie influenţa nocivă a Rusiei. S-ar putea să fie cei care încearcă să divizeze comunităţile prin agitaţii de un naţionalism economic strident. Toţi caută să ne slăbească parteneriatele şi orientarea noastră transatlantică pentru propriile scopuri ostile".

Reprezentantul SUA la Bucuresti a oferit si solutia: “Singurul nostru răspuns la această ameninţare este identificarea acestor scenarii şi rezistenţa în faţa lor. Iar cei care le diseminează involuntar trebuie făcuţi să înţeleagă ce se întâmplă cu adevărat. Pentru că numai prin rezistenţă, prin contracararea acestui apel la instinctele primare ale oamenilor, putem să readucem un echilibru Europei şi lumii”.

Discursul integral al lui Hans Klemm (sursa: Ambasada SUA)

Membri ai Parlamentului, domnule consilier, reprezentanți guvernamentali, distinși oaspeți, Excelențele voastre, doamnelor și domnilor,

Cu prilejul comemorării astăzi a tuturor victimelor Holocaustului, să luăm aminte şi la o tendinţă ingrijorătoare care prinde contur în Europa, o tendinţă care aminteşte de aceeaşi retorică ce a cauzat Holocaustul.
Din pacate, antisemitismul a fost prezent în diferite forme in Europa timp de sute de ani, poate un mileniu. Cu toate acestea, pentru aproape 50 de ani după cel de-al Doilea Război Mondial, amintirea ororilor Holocaustului a servit pentru întregul continent drept piedică în faţa antisemitismului.

Şi totuşi astăzi, cei care se opun liberalismului şi îmbrăţişează naţionalismul economic caută din nou să îi atace şi să îi demonizeze pe evreii din Europa şi pe cei din afara ei. Fac acest lucru direct, prin manifestaţii naţionaliste şi vandalizarea memorialelor şi a cimitirelor. Dar fac acest lucru şi indirect, prin atacarea companiilor multinaţionale şi prin aluzii la pretinse şi presupus infame legături evreieşti ale unor întreprinderi legitime cu scopul de a crea animozitate şi de a prezenta concluzii funeste.

Recrudescenţa acestei retorici antisemite, însoţite de transformările economice cauzate de globalizare, constituie un teren fertil pentru cei care încearcă să manipuleze opinia publica şi să îndepărteze România de temelia principiilor ei euro-atlantice.

Această animozitate este agravată de răspândirea diverselor scenarii false, „fake news”, care îşi croiesc drum dinspre Internet în discursul public. Asemenea scenarii au o singură finalitate, un singur scop: să ne dividă, să ne slăbească instituţiile şi să ne polarizeze societăţile.

Politicienii şi jurnaliştii care cedează tentaţiei de a folosi aceste scenarii o fac probabil din oportunism, simţind că există şansa unui câştig pe termen scurt chiar dacă ei nu cred în mod necesar în respectivele scenarii. Dar acest oportunism este în cele din urmă devastator. Iar prin intermediul acestuia se realizează de fapt opera duşmanilor noştri, a celor care încearcă sa ne facă rău.

S-ar putea ca la mijloc sa fie aripa marginală, xenofobă şi rasistă a extremei drepte. S-ar putea să fie influenţa nocivă a Rusiei. S-ar putea să fie cei care încearcă să divizeze comunităţile prin agitaţii de un naţionalism economic strident. Toţi caută să ne slăbească parteneriatele şi orientarea noastră transatlantică pentru propriile scopuri ostile.

Singurul nostru răspuns la această ameninţare este identificarea acestor scenarii şi rezistenţa în faţa lor. Iar cei care le diseminează involuntar trebuie făcuţi să înţeleagă ce se întâmplă cu adevărat. Pentru că numai prin rezistenţă, prin contracararea acestui apel la instinctele primare ale oamenilor, putem să readucem un echilibru Europei şi lumii.

Aşa cum ne-am angajat să nu uităm niciodată coşmarul Holocaustului, trebuie să fim vigilenţi în prevenirea atacurilor actuale şi viitoare împotriva tuturor minorităţilor culturale şi religioase. Nu trebuie să permitem ca aceşti oameni să fie ţapi ispăşitori pentru aceia care se simt frustraţi din cauza unei lumi ce devine din ce în ce mai interconectată.

În ceea ce ne priveşte, Statele Unite sunt mândre de parteneriatul strategic pe care l-am avut cu România în ultimii 20 de ani. Prin intermediul său, am reuşit să acţionăm constructiv în legătură cu multe probleme, inclusiv nevoia de a combate discriminarea în toate formele sale. Privim de asemenea spre Uniunea Europeană şi eforturile pe care aceasta le-a depus în vederea armonizării relaţiilor dintre statele membre şi popoarele sale.

Aşa cum renumitul american, renumitul fiu al României Elie Wiesel a spus cândva, „Întotdeauna trebuie să luăm partea cuiva. Neutralitatea ajută pe opresor, niciodată pe victime. Tăcerea îl încurajează pe torţionar, niciodată pe cel chinuit”.

Mulţumesc pentru atenție.

10703 vizualizari

 • +37 (55 voturi)    
  Nu e nationalism economic, e hotie marca PSD (Luni, 9 octombrie 2017, 14:47)

  emil bobu [utilizator]

  Hans, intreaba-i pe PSDisti, pune-i sa-ti clarifice ce se intampla.

  Nu e vorba de nationalism, e vorba ca PSD vor sa fure cat de mult pot cat sunt la putere, asta e toata logica.
  • 0 (12 voturi)    
   Probabil corect ar fi: Nationalism desantat (Luni, 9 octombrie 2017, 20:09)

   Venier [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Din partea securisto-comunistilor bolnavi din cauza epocii "socialiste"Ceausescu.
 • +26 (50 voturi)    
  sau neocomunisti. (Luni, 9 octombrie 2017, 14:50)

  g01an [utilizator]

  sa nu uitam de neocomunisti, ei trebuie sa fie primii pe lista, ciuma este rosie.
  • +5 (15 voturi)    
   neeee (Luni, 9 octombrie 2017, 19:41)

   om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui g01an

   aia is ai sai, neocommies, progresistii, ghiolbanistii, marxistii internationalisti.
   klemm este demokkat, ramasita de o'bananez pe aici.
   el ne da noua lectii despre ....internationalismul economic si multinationale/suprastatale, iar preshu' sau, de la wash, trage pe america first.
   poate ajunge la urechile fine de la casa alba sa'l ia mai repejor de pe acilea, ca vorbeste mult si spune prostii.
   ce are patriotismul economic cu antisemitismu' ?
   tronc, maritzo !
   'neatza, bre !
   • +1 (9 voturi)    
    eh (Luni, 9 octombrie 2017, 23:56)

    transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui om simplu din multime

    om simplu de la MOSCOVA
   • 0 (2 voturi)    
    ? (Marţi, 10 octombrie 2017, 11:04)

    g01an [utilizator] i-a raspuns lui om simplu din multime

    Trump a fost cat se poate de explicit ca ambasadorul actual va fi pastrat si ca vorbeste in numele SUA. Punct. Scurt. La obiect.

    Urmareste discursul de la Casa Alba de la vizita lui Iohannis.
    • +1 (3 voturi)    
     asta daca nu contrazicea (Marţi, 10 octombrie 2017, 14:25)

     om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui g01an

     filozofia economica a miliardarului: america first !
     semnul minunarii. scurt. :-))

     la ulltimul sau discurs, la adunatura onu, a spus clar ca fiecare sef de stat are dreptul sa gandeasca la fel, tzara sa, mai intai !
     kleampa vine si combate, face propaganda pt. suprastatelele multinationale, si'i trage cu internationalismul marelui capital.
     dar, poate ca hantz are rude la ierusalim...
     parca asa e zicerrea aia.. :-)
 • +17 (45 voturi)    
  Bravo, Hans ! (Luni, 9 octombrie 2017, 14:52)

  Susufler0 [utilizator]

  Sa te tii insa de-acum incolo !
  • 0 (10 voturi)    
   Trangresie=deviere fara temei spre alta tema (Luni, 9 octombrie 2017, 19:14)

   milcov [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Definirea perfecta a declaratiei domnului. Este specifica neoliberalilor, creatorilor de fake news!
   Daca A nu il place pe B atunci inseamna ca il uraste pe C?De unde si pana unde? Logica perfect gaunoasa!
   Romanul avea o vorba, pe vremuri:
   ”Dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si-n ....multinationale!”
 • -24 (64 voturi)    
  Nu e nevoie de Rusia (Luni, 9 octombrie 2017, 14:52)

  galeo [utilizator]

  Romanii in marea lor majoritate simt pe pielea lor ce inseamna vanzarea tuturor resurselor si companiilor catre jucatorii externi.
  Au ajuns sa nu isi mai poata plati nici facturile la utilitati, utilitati administrate de companii straine ce au marit preturile in nesimtire.

  Daca romanii ar vedea o imbunatatire reala a vietii in urma invaziei de companii occidentale, toata lumea ar fi multumita si propaganda ruseasca nu ar avea efect, insa atunci cand viata e din ce in ce mai insuportabila in Romania din cauza costurilor de zi cu zic, nu poti spune ca multinationalele sunt raiul pe pamant.
  • +27 (49 voturi)    
   manipulezi (Luni, 9 octombrie 2017, 16:19)

   fara imunitate [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   nu companiile occidentale fac viata grea in Romania ci guvernarea dezastuoasa din ultimii 30 ani, cu foarte mici exceptii.
   • -14 (40 voturi)    
    Lanturile de supermarket (Luni, 9 octombrie 2017, 16:54)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui fara imunitate

    Un mic exemplu, lanturile de supermarket au bagat in faliment micii comercnianti din mai toate orasele Romaniei.
    Oamenii disponibilizati din uzinele patriei dupa 90 au supravietuit cu o taraba in piata, un chiosc de cartier, chestii de genul.
    Astia toti au fost bagati in faliment de supermarket-uri. Banii care hraneau milioane de romani disponibilizati merg acum catre actionarii unor lanturi de magazine care probabil nici nu au auzit de Romania. Asa arata exploatarea omului de catre om in 2017.
    • +1 (17 voturi)    
     Comment sters de user (Luni, 9 octombrie 2017, 17:43)

     Un Nene [anonim] i-a raspuns lui galeo

    • +8 (18 voturi)    
     Vorbesti numai prostii (Luni, 9 octombrie 2017, 17:55)

     KostasP [utilizator] i-a raspuns lui galeo

     Uzinele patriei au fost vandute la fier vechi de prietenii tai, iliescu si nastase. Asa ca du-te si lasa-ne.
    • -1 (9 voturi)    
     si nu doar atat (Luni, 9 octombrie 2017, 18:00)

     varu_maftei [utilizator] i-a raspuns lui galeo

     In anii 90 chiar au sustinut distrugerea unor obiective de productie agricola gen livezi, care erau sursa pentru concurenta ce o avea in tarabagii cu fructe si legume.
     Iar despre tarabagii scosi de pe piata cu premeditare prin complot pus la cale de sefii de atunci a supermaketurilor proaspat venite cunosc chiar caz concret, nu sunt povesti.
     Poate lucrurile s-au mai schimbat intre timp, dar sa nu uitam ce nu trebuie uitat, si sa nu punem botul chiar asa, la cat de samaritene sunt companiilor occidentale, sunt aici pt profit, si de aceea trebuie sa fim atenti, nu xenofobi, dar nici momai.
     • 0 (2 voturi)    
      Tarabagiii de ieri, samsarii de azi (Luni, 9 octombrie 2017, 19:25)

      Don Ciccio [utilizator] i-a raspuns lui varu_maftei

      Nici cu "samaritenii" autohtoni nu-mi este rușine... Aceștia au făcut dovada că pot fi mai ticăloși decât ne-am fi putut imagina in Decembrie '89.
    • +3 (15 voturi)    
     Da bah, ca sa vezi, tarabarii au disparut (Luni, 9 octombrie 2017, 18:27)

     Dalinar [utilizator] i-a raspuns lui galeo

     Aia care fac orasele sa arate ca-n Africa
    • +3 (13 voturi)    
     mda Praleo (Luni, 9 octombrie 2017, 18:45)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui galeo

     si micii aia comercianti plateau taxe cu ambele maini. Se puneau la coada de la 3 dimineata sa plateasca taxele la ANAF.
     Iar lanturile de magazine de care zici nici nu angajeaza romani, au roboti la casele de marcat si printre rafturi!
     • -2 (10 voturi)    
      Aia mai plateau ceva taxe (Luni, 9 octombrie 2017, 20:38)

      galeo [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

      Nu faceau optimizare fiscala precum multinationalele ce merg pe profit 0
      • +3 (9 voturi)    
       Multinationals au angajati, multi (Luni, 9 octombrie 2017, 22:56)

       Dalinar [utilizator] i-a raspuns lui galeo

       Oameni cu familii, oameni care pun mancare pe masa copiilor lor si iti platesc tie ajutorul. Ca nu au profit sau se descurca in asa fel incat sa tinda spre zero w fix treaba lor, doar is privati nu? Daca fac ceva ilegal sa fie trasi la raspundere.
       Pana una alta, pune mah mana si munceste, nu mai guitza aiurea pe forumuri.
       • -2 (2 voturi)    
        I-au angajat cu salariul minim (Marţi, 10 octombrie 2017, 9:23)

        galeo [utilizator] i-a raspuns lui Dalinar

        Ca pe sclavi, cat sa nu moara de foame
        • +1 (1 vot)    
         Minima (Marţi, 10 octombrie 2017, 11:54)

         JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui galeo

         Miima e pensia ta dupa o viata intreaga de furt si mimat munca la CAP.
    • 0 (0 voturi)    
     troll.. (Marţi, 10 octombrie 2017, 12:07)

     fara imunitate [utilizator] i-a raspuns lui galeo

     detected.
  • +3 (13 voturi)    
   Daca votezi cu psd (Luni, 9 octombrie 2017, 17:53)

   KostasP [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   La toate alegerile, ce sa-ti fac, bai ignorantule? Tu crezi ca vin aia din vest sa-ti bage tie, practic un cioban, bani in buzunar. Uita-te in jurul tau, la compatrioti cum se comporta. Isterici, corupti, ingalati si cu pretentii. Asa v-au "educat" neo-comunistii.
  • +1 (11 voturi)    
   Ai zis bine (Luni, 9 octombrie 2017, 18:48)

   tarantella [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   "VANZAREA tuturor resurselor si companiilor catre jucatorii externi"

   Cine vinde? Pai, romanasii tai verzi, vii si patrioti. "Jucatorii externi" doar cumpara. Daca nu ei, apar altii: jucatori mondiali, galactici, extraterestri, ce s-o nimeri. Romanul autentic are o vorba: prost e ala care da, nu ala care cere. Iar prostul, dupa ce da, incepe sa zbiere in gura mare. Sariti, multinationalele sug sangele poporului. Vai de capul vostru, ba... Bat pariu ca esti si fan Pornohaci.
   • -1 (1 vot)    
    Vezi ca imbratisezi nationalismul economic (Marţi, 10 octombrie 2017, 9:25)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui tarantella

    Si te trage apoi ambasadorul american de urechi
 • -17 (59 voturi)    
  Trump (Luni, 9 octombrie 2017, 14:53)

  Vladivostok [utilizator]

  A omis sa spuna ca exemplul nationalismului economic ne este oferit de Trump&co. Adicatelea toate nationalismele sunt periculoase, mai putin al nostru. in coerenta cu pozitia dintotdeauna a SUA...
  • +13 (35 voturi)    
   dragul meu postac (Luni, 9 octombrie 2017, 16:57)

   un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui Vladivostok

   Nu vrei tu sa postezi propaganda asta in capatul celalalt al lumii? Eventual la Vladivostok (simtica alegere de username ti-ai ales).
   Multinationalele alea rele de care vorbesti tu, toarna o gramada de bani in Romania, prin locuri de munca. Intreaga industrie IT de exemplu.
   Ti-ai gasit si tu sa te vaiti, si sa ne amintesti ca Vestul e rau, noroc cu Rusia...
   mars in Vladivostok!
  • +2 (12 voturi)    
   ha-ha-ha!! (Luni, 9 octombrie 2017, 17:41)

   exilatul [utilizator] i-a raspuns lui Vladivostok

   chiar asta ma pregateam sa scriu...ca face ca popii la biserica...pai de ce aminteste de rusi cind mai bine ar vorbi de politica pe carre o duce debilul de trump....si de toate tratatele economice pe care le avea usa cu alte tari si pe care imbecilul le a anulat sau sunt in curs de anulare....asa ca evreul ambasador ar trebui sa nu dea sfaturi la altii...sau poate vrea sa vorbeasca si de antiseitismul din america nu numai din europa...sau poate de oprimarea palestinienilor...
 • +14 (30 voturi)    
  Ce naționalism economic? (Luni, 9 octombrie 2017, 14:53)

  Spiky [utilizator]

  Ăștia trag tare pe bieții români cu IMM-uri și favorizează băncile și multinaționalele, chit că în ass-media bagă propagandă de rup...
  • +22 (24 voturi)    
   au uitat de "economically corecteness" (Luni, 9 octombrie 2017, 16:15)

   IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui Spiky

   Adica multinationalele si bancile care au venit aici, aici sa fie si impozitate, fara a cumpara servicii imaginare pentru scoaterea profitului din tara. De astea au uitat sa spuna...
   • +1 (1 vot)    
    Bre zapciule, nu ne zăpăci (Marţi, 10 octombrie 2017, 21:00)

    Spiky [utilizator] i-a raspuns lui IancuJianu

    Ori ești zapciu (colector de birur) ori ești haiduc, dar nu poți fi ȘI UNA, ȘI ALTA! Este treaba ANAF să evalueze prețurile de transfer, dar să o facă normal, nu că le zice șeful, și pentru cine le zice șeful. Că dacă lucrează preferențial, o să te taxeze și pe matale tot preferențial...
    Legile trebuie făcute cu grijă, pe de o parte trebuie evitată păcălirea statului, pe de alta trebuie evitată jecmănirea contribuabilului, că dacă este multinațională nu este corect să fie taxată mai mult pentru asta (e contra legislației UE, poate ai uitat că suntem în Uniune).
  • +1 (3 voturi)    
   Comment sters de user (Luni, 9 octombrie 2017, 17:45)

   Un Nene [anonim] i-a raspuns lui Spiky

 • +2 (44 voturi)    
  Impresii eronate (Luni, 9 octombrie 2017, 14:54)

  Furnicuta [utilizator]

  Ambasadorul are impresii eronate. Cei care atacă multinaționalele nu sunt nici naționaliști, nici antisemiți, ci pur și simplu idioți care nu au habar de legile de bază ale economiei. Când tu vrei să naționalizezi pilonul 2 de pensii nu ești antisemit, ci de-a dreptul prost. Când tu te iei de un șef de multinațională că participă la mitingul antiOG13, nu ești naționalist, ci de-a dreptul idiot. Dacă tu ambasador faci din orice prost sau idiot un naționalist sau, mai grav, un antisemit, riști să devii tot un idiot. Eu sper să nu se întâmple.
 • +14 (38 voturi)    
  aviz lui Dragnea care ataca MULTINATIONALELE (Luni, 9 octombrie 2017, 14:56)

  Gryphus [utilizator]

  asta e un mesaj clar dat PSD si Antena 3 care zilnic dau vina pe MULTINATIONALE si pe SOROS cand cineva critica PSD-ul
 • +17 (39 voturi)    
  Le-a tras-o la borfasi! (Luni, 9 octombrie 2017, 14:58)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  Le-a spus-o clar lui Dragnea si Tariceanu ca ei sunt mana Rusiei in Romania! Excelent! Nimeni nu putea sa o faca mai credibil decat presedintele NATO!
 • +15 (41 voturi)    
  Acest discurs e echivalentul unui croseu (Luni, 9 octombrie 2017, 14:58)

  gizmo [utilizator]

  in mustata hamsterului mafiot.
 • +19 (37 voturi)    
  E clar, (Luni, 9 octombrie 2017, 15:01)

  scaraotchi [utilizator]

  mujicii si-au cam facut de cap in Romanika in ultima perioada . Asa ceva nu mai poate continua.

  Hasta la vista Daddy....
 • -16 (48 voturi)    
  Cresteti nivelul de trai (Luni, 9 octombrie 2017, 15:02)

  galeo [utilizator]

  Cresteti nivelul de trai al romanilor si nu va ma pune nimeni botul la propaganda ruseasca.
  Daca ati cumparat prin salarii 1% din angajati in corporatii, nu inseamna ca ceilalti 99% o duc mai bine.
  • +19 (35 voturi)    
   Serios? (Luni, 9 octombrie 2017, 16:25)

   omezu [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Tot americanii sa creasca nivelul de trai al romanilor? Dar P$D-ul, cu a lui majoritate votata, ce pazeste? A, da, sa nu fie prinsi cand fura!
   • -11 (27 voturi)    
    Cate investitii americane serioase stii in Romania (Luni, 9 octombrie 2017, 16:55)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui omezu

    Cate afaceri americane serioase stii in Romania ?
    In afara praduitorilor de la Bechtel, si a companiilor ce au venit sa praduiasca resursele naturale ?
    • 0 (14 voturi)    
     Ford e una si stiu ca mai sunt in Ardeal (Luni, 9 octombrie 2017, 18:31)

     Dalinar [utilizator] i-a raspuns lui galeo

     Planturi industriale, ceva legat de cutii de viteze GM. Or sa fie cand o sa fie si infrastructura si un mediu fiscal/economic sanatos. Asa ca da-le un shut in fund la sefii tai si pregateste-te de frecat la bude, ca de asta esti tu capabil doar, dar o sa traiesti mai bine decat din postat.
     • +1 (9 voturi)    
      Ford e privatizarea lui Tariceanu (Luni, 9 octombrie 2017, 19:28)

      demaGOCU [utilizator] i-a raspuns lui Dalinar

      sa nu spun "furtul" lui Tariceanu, pentru ca nu e frumos sa vorbesc urat de americani. Doar de rusi se vorbeste urat. Daca plaoie ei sunt de vina si daca e soare tot ei.
      • +2 (6 voturi)    
       Oh, rusii care te-au jafuit sute de sni (Luni, 9 octombrie 2017, 22:59)

       Dalinar [utilizator] i-a raspuns lui demaGOCU

       Care au avut armata 20 de ani dupa razboi, care au carat de toate din tara 20 de ani si nu s-au oprit inca.
       Mehel, a distrus toate laminoarele din tara, Lukoil, evaziune de 3 mld Euro....mai vrei?
       Hai pa si pashli.
       • +1 (1 vot)    
        stai prost cu istoria (Marţi, 10 octombrie 2017, 19:19)

        demaGOCU [utilizator] i-a raspuns lui Dalinar

        inainte de asta romanii au intrat in URSS pana la Stalingrad, unde pe langa jaf au facut si crime. A ramas o datorie de razboi. Noi nu suntem Germania sa ne ierte grecii si polonezii datorii uriase pt ca dupa aceea sai numim lenesi. Noi a trebuit sa platim.
  • +19 (25 voturi)    
   da tovarase (Luni, 9 octombrie 2017, 17:02)

   un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Sa vina UchiuSam sa iti creasca tie....nivelul de trai.
   Asa esti tu educat. Sa vina cineva sa iti dea ceva. PSD-ul ti-a dat pana acum cu varf si indesat.
   Ce ar fi daca pui mana si inveti, apoi pui mana si muncesti. Restul vine de la sine.
   Romania incepe sa aibe somaj minim.
   Atat timp cat esti tanar trebuie sa te chinui sa nu ai loc de munca.
   Dar tu asteapta sa vine Sf. Petru sa iti creasca tie nivelul de trai.
   Tara asta o sa evvolueze cand nu o sa mai fie pramatii ca tine, care isi vand tara si viitorul pentru ceva pomana.
  • +3 (7 voturi)    
   Aoleu Pralea, sa nu-ti plesneasca vreo vena (Luni, 9 octombrie 2017, 18:04)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   De la minciunile pe care le torni.
   Ia de aici http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-21615063-capital-strain-capital-autohton-companiile-din-romania-cine-bate-cine.htm si incearca sa afli numarul total de angajati la "multinationale" ce procent reprezinta ei in nr total angajati in tara asta(presupunand ca stii regula de 3 simpla) si cu cat contribuie la bugetul statului comparat cu aia "99%" scosi din boneta!
 • +16 (30 voturi)    
  La mijloc e (Luni, 9 octombrie 2017, 15:10)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  HOTIA, adica grupurile de crima organizata numite partide care vor sa jefuiasca doar ele tara.Nu intâmplator condamnatul penal Dracnea a batut palma cu Orban si vrea sa lase tara in mainile lui Putin.
 • -21 (41 voturi)    
  Atac dur (Luni, 9 octombrie 2017, 15:17)

  Kosmos [utilizator]

  Cred ca spera ca pana la sfarsitul mandatului sa o puna de o schema piramidala ca apoi sa-si gaseasca refugiu in tara lui Steinmetz, Elan si alti infractori unde vor fi decorati pt cauza
  • +19 (29 voturi)    
   kosmose, numai cheme piramidale ai prin cap (Luni, 9 octombrie 2017, 16:11)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

   De cite scheme piramidale "au pus" pina acu ambasadorii SUA in Romania?!? Tu crezi ca aia-s pusi ambasadori precum nen'tu severin ales in parlamentul european?!?
   • -1 (5 voturi)    
    mai bine te ai ... (Luni, 9 octombrie 2017, 17:51)

    exilatul [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    uita tu la cine e presedinte in usa ( ca ala avizeaza numirile de ambasadori propusi de departamentul de stat...ca nu cred ca stii ) si nu compara cu escrocii VOTATI de imbecilii de romani..
    • 0 (2 voturi)    
     nu prea inteleg ce vrei sa spui. Tu intelegi? (Marţi, 10 octombrie 2017, 10:39)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui exilatul

     1. Trump ca individ nu e foarte diferit de Ordogan, VOrban, Putin, sau chiar Dragnea. Daca ar putea, ar conduce autoritar, discretionar, ca orice dictator.
     2. Problema lui e ca SUA e mult mai mult decit insitutia prezidentiala, echivalenta cu premierul de la noi. Justitia e independenta si puternica iar congresul nu e o adunatura de scursuri la cheremul masculului Alfa, ci o reprezentare a tuturor intereselor economice ale finantelor din SUA. Iar poporul care l-a votat a cam vazut cite parale face si l-a lasat din brate.
     3. Ambasadorul SUA la Bucuresti nu e numit dupa cum vrea Trump, avind in vedere ca SUA are interese militare majore in Romania si ambasadorul SUA la noi are rolul de a se asigura ca situatia politica nu degenereaza. vrem sau nu, Romania e unul din cimpurile de bataie ale razboiului hivrid intre SUA si Rusia, poate singurul din est cu populatie puternic rusofoba. Asha ca ambasadorul in Romania nu e o functie gen sinecura, ci una stragica, decisa de sefii serviciilor secrete, de sefii armatei, etc. Si nici prea atractiva nu e. Prietenii din campanie pot fi trmisi in tari exotice, calme, mult mai atractive ca si sinecura decit Bucurestiul..
 • +14 (26 voturi)    
  ilici (Luni, 9 octombrie 2017, 15:25)

  nahir [utilizator]

  ne-a dat inapoi cu 20 ani, iar astia ne duc inapoi unde ne situase ilici.
  asta e rezultatul nesimtirii absenteismului la vot.
 • +16 (20 voturi)    
  S-ar putea sa fie si prostia /ignoranta "alesilor" (Luni, 9 octombrie 2017, 15:28)

  Plagarus [utilizator]

  Scoala proasta, reprezentanti pe masura.
 • -19 (49 voturi)    
  ocupatie americana (Luni, 9 octombrie 2017, 15:31)

  Popandau [utilizator]

  Cea mai rea ocupatie pe care a avut-o tara asta este cea de acum, cea americana.
  In timp ce ne vorbesc despre democratie si anticoruptie, americanii ne vand arme, ne folosesc armata si pamanturile. In urma lor nu ramane NIMIC.
  Nu stiu care le e planul, dar vizibila cu ochiul liber este nesemtirea si tupeul ambasadorilor trimisi pe aici. Vizibile sunt si marile tzepe date statului roman.
  • -9 (31 voturi)    
   E buna si ocupatia americana (Luni, 9 octombrie 2017, 16:14)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui Popandau

   E buna si ocupatia americana atata timp cat traim si noi mai bine.
   Dar pana una alta Romania e doar un iad de unde romanii fug de rup pamantul.
   • +14 (22 voturi)    
    nu zau? (Luni, 9 octombrie 2017, 17:03)

    un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui galeo

    Romania e un iad din care fug romanii de rup pamantul. Si unde fug cei care vor sa munceasca? In est sau in Vest?
    • 0 (10 voturi)    
     Nu fug, au fost si sunt alungati (Luni, 9 octombrie 2017, 17:55)

     D-or [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

     Prin scaderea intentionata a nivelului de trai,

     prin refuzul autoritatilor de a mai construi locuinte (ANL-ul a fost praf in ochi, locuintele se acordau celor cu venituri 600-700 Euro/membru familie, cind salariul mediu era de 150 Euro!)

     Prin distrugerea dirijata a economiei si a tuturor sistemelor nationale

     Prin scaderea calitatii invatamintului si introducerea manualelor alternative care nu dau nicio sansa celor saraci.

     Prin crearea pseudo-facultatilor private care valideaza si permit apoi accesul in functii a unor oameni care nu au calitatile intelectuale necesare.
    • -3 (5 voturi)    
     e asa important pe cine slugarim? (Luni, 9 octombrie 2017, 19:29)

     demaGOCU [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

     pe jefuitori, evident!
     • -1 (5 voturi)    
      dar stai (Marţi, 10 octombrie 2017, 0:02)

      transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui demaGOCU

      AI facut-o pe mazeta JEFUITOR? Tocmai acum cand ne bucuram ca frate-su i-am dat functie mai importanta in NKOREA?
     • -1 (3 voturi)    
      suntem in parlamen tul de la Bruxells (Marţi, 10 octombrie 2017, 10:39)

      un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui demaGOCU

      nici decum slugi.
      Avem reprezentantii pe care ii votam , asta e alta problema, si este strict problema noastra interna (ca suntem inculti si votam cu dosul).
      Ia zi, kasahstanul are reprezentanti cu drepturi egale si depline la Kremlin tovarase?
      Sluga esti tu pentru interesele care le promovezi. Interese care iti servec pe termen scurt (bonuri de masa primesti?).
      • 0 (2 voturi)    
       culegi capsuni (Marţi, 10 octombrie 2017, 19:21)

       demaGOCU [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

       cersesti, furi, te prostituezi. E asa mare diferenta ca te prostituezi in parlamentul de la Bruxelles?
       • 0 (0 voturi)    
        insulte (Joi, 12 octombrie 2017, 17:42)

        un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui demaGOCU

        asta e tot ce poti sa scoti din tine cand nu ai argumente.
        Poti sa ma insulti doar.
        Dar cuvintele tale nu inseamna nimic pentru mine drag postac anti-roman.
  • +18 (34 voturi)    
   hai ma las-o ca macane (Luni, 9 octombrie 2017, 16:15)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Popandau

   Japonia a fost sub ocupatie americana, germania federala a fost sub ocupatie americana, si sunt bine mersi. La fel toata europa centrala. Pe cind sub ocupatia lu' ma-ta russia nu stiu vrun exemplu de tara care s-o duca bine. Ocupatia americana pute doar hotilor care ajung in fruntea unei tari si vor s-o conduca ca stapinii pe mosie, ca sa poata fura in voie. Si bineinteles pute si postacilor platit de ei sa postaceasca.
   • -15 (25 voturi)    
    Si Iraq e sub ocupatie americana (Luni, 9 octombrie 2017, 16:58)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Si Iraq e sub ocupatie americana, si nu o duc prea bine.
    Noi suntem de ceva ani sub ocupatie americana, si nu prea vedem rezultate pozitive.
    Cand vin investitorii aia mari americani ?
    • -1 (11 voturi)    
     au venit de mult (Luni, 9 octombrie 2017, 17:52)

     gwolf [utilizator] i-a raspuns lui galeo

     inclusiv hartia cu care te stergi la c*r provine din SUA.
     Iar comparatia cu Irak arata gravele GRAVE deficiente de informare si interpretare pe care le ai.
     Dar fie, sa intru in jocul asta de copii: cu cati irakieni vorbesti matale ca sa vezi rezultate pozitive? care este repertul tau de "pozitiv"? cum definesti tu prin comparatie intre pozitiv si negativ regimul lui Saddam cu actuala putere?

     esti la nivel de ABC in inteligenta, no offence!
     • 0 (8 voturi)    
      Irakienii il regreta pe Sadam (Luni, 9 octombrie 2017, 19:36)

      demaGOCU [utilizator] i-a raspuns lui gwolf

      90% spun ca era mult mai bine pe vremea lui.
      • +1 (5 voturi)    
       propaganda de calitate vs penibil (Luni, 9 octombrie 2017, 23:05)

       gwolf [utilizator] i-a raspuns lui demaGOCU

       sigur 90?
       nu 88 sau 92 ? ai masurat tu si a iesit FIX 90? mai sa fie....
       • +3 (5 voturi)    
        nu cred ca e cazul sa dezbatem asta (Marţi, 10 octombrie 2017, 3:16)

        nectarie [utilizator] i-a raspuns lui gwolf

        Ok, nu 90, hai sa-i spunem o majoritate covarsitoare. La fel si libienii, tu ai idee ce nivel de trai a existat in cei 40 de ani de pace in Libia lui Gadaffi?

        Aici chiar nu e nimic de dezbatut, vorbim de niste tari devastate de razboi, Irak de 14 ani, Libia de 6 ani, e absolut EVIDENT ca interventiile au fost un esec, o recunosc si americanii. Afganistan e bubuita de 16 ani, acolo sa zicem ca e discutabil, ca nici cu talibanii nu era usor.

        Am vorbit cu oameni din Siria, marea majoritate chiar il sustin pe Assad, inteleg foarte bine cine finanteaza mercenarii si cine le omoara fratii de 6 ani.

        Despre ce discutam aici prietene? Vrei sa mergem mai in spate, sa vedem ce au facut si in America Latina? Merge bine pe-acolo?

        Eu inteleg ca Romania a facut o algere, ok, nu e rea, ramanem cu ea, dar hai sa nu ne bagam si capetele in cur, ca nu e cazul.
    • 0 (8 voturi)    
     Americanii s-au retras din Irak pe vremea boului (Luni, 9 octombrie 2017, 18:08)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui galeo

     De Obama.
     Care in felul asta a lasat mana libera islamistilor si Daesh.
     Dar era prea greu pentru tine sa verifici chestia asta.
     Nu mai bine compari Coreea de Sud, cu peste 30000 de trupe americane pe teritoriul lor cu aia nin Nord, tara libera si mandra?
    • 0 (2 voturi)    
     voi in mod clar nu vedeti... (Marţi, 10 octombrie 2017, 10:45)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui galeo

     Iraq e alta poveste, si acolo e lupta intre rusi si americani pentru influenta. Da-mi insa un singur exemplu de tara sub influenta rusiei care o duce bine, e puternica economic, are cetateni educati si bogati.

     Cit despre Romania, nu am nici o indoiala ca tu si stapinii tai din ciuma rosie nu vad nici un beneficiu in "ocupatia" americana. Astia au pretentii de justitie, nu te lasa sa furi, sunt niste nasoi. Mult mai bine v-ati plai voi pe o conducere gen Belarus, Moldova, Cuba, unde justitia e in subordinea guvernului si orice doar e avizat in sedintele de guvern. Exact ca pe vremea lui Aditsa Nastase si a Rodicai Stanoiu. Problema voastra e ca exista o masa critica de romani care nu mai vor sa ne intoarcem in zona aia. Romani care s-au vazut la alegerile din 2014 si la ordonanta 13. Si care, sper, si-au invatat lectia delalsarii de la alegerile din 2016.
   • +3 (5 voturi)    
    Afganistan, Irak, Libia (Luni, 9 octombrie 2017, 19:35)

    demaGOCU [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    uitasi frate de ei. In Japonia s-au proptit si rusii (cand Manciuria era parte din Japonia, unii istorici sunt de parere ca asta a fost motivul capitularii, nu a doua bomba atomica), si in Germania la fel. Cum a ajuns Germania asa bine stim cu totii: Grecii le-au iertat o datorie imensa, pe care evident ca si-au platit-o din banii lor prin reconstructie, si polonezii la fel. Acuma victimele mai sunt numite si lenesi si hoti, in timp ce agresorul e laudat. Asta e exemplu de hotie si talharie, nu de binefacerile ocupatiei americane. Cine are creier sa gandeasca!
    • -1 (1 vot)    
     aia e alta poveste (Marţi, 10 octombrie 2017, 10:51)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOCU

     Nu spune nimeni ca SUA nu are si esecuri in zona de influenta. In zona musulmana se pare ca democratia pur si simplu nu functioneaza, oamenii aia sunt programati genetic sa asculte de un tatuc. Dar in lumea democratica, cam orice tara aflata sub influenta SUA o duce bine. Pe cind cele aflate sub influenta Rusiei o duc rau fara exceptie.

     In rest, toate nazbitiile alea cu datoria imensa a germaniei in grecia si cu bravii greci asupriti de nemti sunt simple nazbitii. Grecii sunt unde sunt pentru ca s-au comportat totalmente iresponsabil, cheltuind bani de doua ori mai multi decit cistigau. Cind te comporti iresponsabil ca si stat nu poti sa dai vina pe nushce datorie de care-ti amintesti brusc de acu 60 de ani.
     • +1 (1 vot)    
      defineste "cam orice tara", (Marţi, 10 octombrie 2017, 19:25)

      demaGOCU [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

      pentru ca se aplica doar la Germania si Japonia. Bine ca grecii au putut ierta Germaniei datoria de razboi. Au facut reconstructia din buzunarul si munca proprie? Au facut, lenesii. Si cersetorii de ieri (Germania) dau acum lectii de harnicie celor care i-au ajutat cand le-a fost greu. Trag de pe ei zece piei, fara mila. Nici o fapta buna nu ramane nerazbunata.
      • 0 (0 voturi)    
       datoria lui peste prajit (Miercuri, 11 octombrie 2017, 14:19)

       bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOCU

       datoria aia e in capul infierbintat al grecului lenes. Nemtii au iertat de datorie europa centrala (Polonia Cehia, etc) cind au iesti din comunism pentru ca era logic sa faca asha. Dar nu au de ce ierta Grecia care s-a imprumutat inconstient ca sa dubleze pensiile si salariile, si sa inventeze tot felul de alte aberatii gen a 14 pensie sau preaviz la concediere de 24 de luni. Daca ar fi facut asha ar fi fost un semnal si pentru alti inconstienti ca poti face orice nazbitie ca te ajuta nemtii.

       Cit despre alta tara sub influenta SUA care o duce bine: Coreea de Sud. casta ca sa nu mai spun ca nu doar Germania a beneficiat de planul Marshall s-a referit la toata europa de vest nu doar la Germania.

       Acu da-mi si tu 2-3 exemple de tari sub influenta RUsiei care o duc la fel de bine.
  • +16 (32 voturi)    
   13 ocupații rusești (Luni, 9 octombrie 2017, 16:26)

   Furnicuta [utilizator] i-a raspuns lui Popandau

   Ce vorbești, măi, Ivan (ascuns ca un popândău)? Rușii, în loc să stea în banca lor până la Nipru, au venit inițial până la Nistru, apoi până la Prut, apoi, până la Dunăre, apoi până la Constantinopol. Mde, așa vede mujicul democrația. Nu mai spun de pogromurile contra evreilor despre care se tace ca mortul în păpușoi că, deh, interesele strategice sunt mai importante.
   Și, revenind, rușii când au venit au stat zeci de ani. În Basarabia au stat peste 200 ani. Daaaa, niște băieți cumsecade rușii ăștia. Le dădeau românilor domiciliu forțat în Siberia, iar rușilor domiciliu forțat în Basarabia. Lua-v-ar dracu de postaci ruși.
   • -2 (8 voturi)    
    evreii fugeau la rusi (Luni, 9 octombrie 2017, 19:37)

    demaGOCU [utilizator] i-a raspuns lui Furnicuta

    ca sa vezi ce plina de mister e istoria.
    • -1 (1 vot)    
     fugeau de lagarele naziste (Marţi, 10 octombrie 2017, 10:42)

     un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui demaGOCU

     nu de dragul comunismului. mai ales evreii.
     minciuna si manipulare ieftina, asta e tot ce ai pe post de argumente?
     • +1 (1 vot)    
      nu stii numai minciuna si manipulare? (Marţi, 10 octombrie 2017, 19:27)

      demaGOCU [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

      de ce vorbesti de pogromuri impotriva evreilor, apoi recunosti ca de fapt evrei fugeau in Rusia nu din Rusia, si tot tu vii ca nesimtitul sa spui ca EU mint si manipulez? Cat de nesimtit poti fii? TU AI MINTIT!
  • +11 (21 voturi)    
   zise popandaul (Luni, 9 octombrie 2017, 17:02)

   gwolf [utilizator] i-a raspuns lui Popandau

   tastand de zor de pe un calculator american cu soft american, procesor american , logandu-se in limba englezo-americana la un cont de net.
   trol prost si ipocrit...
  • +14 (22 voturi)    
   Bonuri de masa primesti? (Luni, 9 octombrie 2017, 17:06)

   un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui Popandau

   Romania ...ocupatie.
   Noroc ca ne asteapta Rusia cu bratele deschise.
   Nu iti e rusine postacule?
   Cine iti foloseste tie pamantul?
   Tot ce s-a furat si se fura mai mult in tara asta sunt furate de guvernanti locali, care servesc interese ostile Romaniei si ostile UE.
  • +13 (23 voturi)    
   postac ieftin nesimtit (Luni, 9 octombrie 2017, 17:07)

   un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui Popandau

   la fel ca si Corea de Sud, Germania de Vest si Japonia, care sub ocupatie americana au dus-o foarte rau saracii de ei...
   • -2 (8 voturi)    
    Coreea lui Park? (Luni, 9 octombrie 2017, 19:38)

    demaGOCU [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

    nu Park-corupta ci Park-dictatorul. Ca sa vezi ce plina de mistere e istoria.
    • -1 (3 voturi)    
     nu e plina de mistere (Marţi, 10 octombrie 2017, 10:43)

     un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui demaGOCU

     e plina de minciuni pe care tu le promovezi in speranta ca lumea o sa citeasca aberatiile tale si o sa astepte inca o data armata rosie cu flori.
     PS: nu are sens ce ai scris. mai lasa vodka cat esti in orele de program
     • +1 (1 vot)    
      pune mana pe carte (Marţi, 10 octombrie 2017, 19:29)

      demaGOCU [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

      nu iti cer sa stii cum a inabusit in sange demonstratii pasnice, cum a torturat oameni nevinovati si toate cele, dar macar atat poti invata si tu: https://en.wikipedia.org/wiki/Park_Chung-hee
  • +3 (11 voturi)    
   de (Luni, 9 octombrie 2017, 18:01)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Popandau

   planul Marshal ai auzit?
   sau la tine in Siberia nu s-a auzit de asa ceva?
 • +15 (29 voturi)    
  Cineva ar trebui sa ii spuna domnului ambasador (Luni, 9 octombrie 2017, 15:33)

  bancher [utilizator]

  ca politicienii penali din Romania se dedau la orice act, aparent xenofob, antiliberal si de nationalism economic, numai si numai sa scape de amenintarea DNA.
  Pana la urma acesta e substratul: mai bine scapam de transnationale, ne izolam de Europa, ajungem iar oaia neagra a Europei, ne lepadam de tot, numai si numai sa scapam si de DNA cu aceasta ocazie.
 • +12 (22 voturi)    
  Nu mai pot psdistii ca se urasc oamenii intre ei, (Luni, 9 octombrie 2017, 15:46)

  dexpropriat [utilizator]

  Ei nu vor decat sa alunge companiile din tara si or sa se descurce ei din ce fura de la populatia de rand care mai ramane pe aici ca sa manance scoarta de pe copaci.
 • +12 (20 voturi)    
  hmm (Luni, 9 octombrie 2017, 15:47)

  dum_i [utilizator]

  " S-ar putea sa fie influenta nociva a Rusiei, s-ar putea ca la mijloc sa fie aripa marginala, xenofoba si rasista a extremei drepte"

  ... sau s-ar putea sa fie doar frica de sobolanii din puscarie a sobolanilor corupti din politica romaneasca...
 • +8 (24 voturi)    
  Observ ca nici dl. ambasador al SUA (Luni, 9 octombrie 2017, 16:25)

  Ciobanul Bucur [utilizator]

  nu are curajul de a arata direct spre pericolul pe care il reprezinta pentru viitorul Romaniei echipa de mari profesionisti ai manipularii care este formata din angajatii de varf ai postului TV Antena 3, cei care directioneaza toate evolutile din viata tarii noastre, pe care clasa politica ii stie de frica si executa intocmai ceea ce solicita angajatii postului. Iar daca nu executa, sunt demolati mediatic imediat.
  • -1 (7 voturi)    
   pericolul propagandei americane e mai mare (Luni, 9 octombrie 2017, 19:38)

   demaGOCU [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

   si evident ca nu e prost sa mai si semnalizeze
 • -1 (37 voturi)    
  America for the Americans? (Luni, 9 octombrie 2017, 16:51)

  king david hotel [utilizator]

  nu e nationalism economic?
  Zidul cu Mexicul nu e nationalism economic?
  • +1 (17 voturi)    
   Pai si alea sunt idei tampite (Luni, 9 octombrie 2017, 17:05)

   kaligra [utilizator] i-a raspuns lui king david hotel

   Crezi ca daca le emite Trump au mai multa valoare decat in gura unui Dragnea ?
  • +3 (19 voturi)    
   nu boule (Luni, 9 octombrie 2017, 17:06)

   gwolf [utilizator] i-a raspuns lui king david hotel

   ala este social.
   economia america traieste din schimburile cu lumea. nicio putere din lumea asta nu poate anula aceste schimburi.
   In timp ce cracanatu sau retarzii iranieni fac pe tarzanii pe chestiuni geostrategice, importa si exporta megatone de produse si servicii cu SUA. La fel si China.
   lasa vrajeala
   • 0 (14 voturi)    
    multumesc de raspuns! (Luni, 9 octombrie 2017, 17:39)

    king david hotel [utilizator] i-a raspuns lui gwolf

    esti si inteligent, si un gentleman! O combinbatie rara la un analist politic anonim...
  • 0 (20 voturi)    
   si unde e extrema aia dreapta xenofoba si rasista? (Luni, 9 octombrie 2017, 17:12)

   king david hotel [utilizator] i-a raspuns lui king david hotel

   mai exact?
  • +9 (13 voturi)    
   e mai mult ptr imigratie ilegala (Luni, 9 octombrie 2017, 17:16)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui king david hotel

   Trump a zis ca face zidul ca sa nu mai vina mexicanii ilegal in SUA, nu ca ar vrea sa izoleze SUA de Mexic din punct de vedere economic.
   • 0 (8 voturi)    
    mai bine taci.. (Luni, 9 octombrie 2017, 18:29)

    exilatul [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    a zis ca anuleaza ALENA....daca stii ce inseamna...sau tratatul transpacific...multi pe aici sunteti "orbiti" de prostie...
  • +4 (18 voturi)    
   Zidul cu Mexicul nationalism (Luni, 9 octombrie 2017, 17:21)

   persuasiv [utilizator] i-a raspuns lui king david hotel

   economic???Esti infiorator de penibil.
   • 0 (12 voturi)    
    mexicanii le fura joburile americanilor! (Luni, 9 octombrie 2017, 17:39)

    king david hotel [utilizator] i-a raspuns lui persuasiv

    nu zice Trump asta? Nu de asta se face zidul?
  • +4 (16 voturi)    
   si mai sunt exemple (Luni, 9 octombrie 2017, 17:26)

   voxpopulix [utilizator] i-a raspuns lui king david hotel

   Te mira ipocrizia lor?

   Si oricum, trecand peste asta, mi se pare penibil sa aduci in discutie antisemitismul cand vorbim despre corporatii, doar ca sa duci toata discutia intr-un an plan.

   Agenda neoliberala ataca pe toata fronturile, de parca nu ei sunt inventatorii de fake news, de propaganda. Au pornit razboaie pe fake news si au ucis zeci de milioane de civili.

   Nu sunt cu nimic mai buni ca rusii.

   Locul Romaniei este in Uniunea Europeana, unde corporatiile sunt reglementate intr-o oarecare masura, unde se respecta reguli economice, reguli de mediu, se impun obiective sociale - in general un climat care sta in gat corporatiilor de peste ocean obisnuite sa actioneze prin lobby sau prin mascarici ca acest ambasador.
   • +1 (13 voturi)    
    argumentul "esti antisemit" functionaeza (Luni, 9 octombrie 2017, 17:40)

    king david hotel [utilizator] i-a raspuns lui voxpopulix

    in orice context. Cum poti replica?
  • -5 (11 voturi)    
   nu se aplica lor... (Luni, 9 octombrie 2017, 18:01)

   exilatul [utilizator] i-a raspuns lui king david hotel

   ci "numai" restului lumii...din comentariile de pe aici se vede ca romanii sunt , mai mult, obsedati de rusi ( cei care l au "ajutat" pe maimutoi sa ajunga presedinte ) decit de prostia si hotia care i caracterizeaza pe ei ...mai bine ar incerca sa reduca din mizeria umana care este in tara aia ( desi e greu cu o mentalitate de ra-at )...
   • +1 (5 voturi)    
    e mai usor sa dai vina pe rusi pentru orice.. (Luni, 9 octombrie 2017, 19:36)

    king david hotel [utilizator] i-a raspuns lui exilatul

    decat sa faci ceva cu tine insuti.
 • +14 (18 voturi)    
  America FIRST ! (Luni, 9 octombrie 2017, 16:57)

  milcov [utilizator]

  Lets make America great again!
 • +4 (28 voturi)    
  Cind aleg o rosie romaneasca, de la tarani... (Luni, 9 octombrie 2017, 17:03)

  D-or [utilizator]

  Sunt implicit rasist? Pentru ca nu pot consuma una "corecta politic", adica produsa cu chimicale si adusa printr-un lung lant de intermediari?

  Cind cer ca paminturile Romaniei sa fie "bun national" si nu "capital", sunt rasist?

  Strabunicul meu nu a murit la Marasesti pt a apara "capitalul" cuiva.
  • -5 (17 voturi)    
   ma tem ca esti cam antisemit... (Luni, 9 octombrie 2017, 17:41)

   king david hotel [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   din aripa xenofoba, nu simplu antisemit!
  • -5 (19 voturi)    
   confunzi rosia cu merele, (Luni, 9 octombrie 2017, 18:16)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   Si nimeni nu ti-a interzis sa mananci rosii crescute in balegarul propriu.
   Iar strabunicul tau a murit ca tu sa traiesti intr-o Europa civilizata nu intr-o Rusie de secol 18.
  • 0 (4 voturi)    
   si cine te tine? (Marţi, 10 octombrie 2017, 8:20)

   Francisc 1 [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   scoate banii pe masa , knowhow tehnologie si apuca-te de facut rachete ! A ,nu ai bani nu ai tehnologie nu ai stiinta de afaceri si vrei sa-ti dea gata SUA ? serios?
 • +6 (16 voturi)    
  Care sunt acele multinaționale atacate? (Luni, 9 octombrie 2017, 17:04)

  nick24 [utilizator]

  Sau toate sunt atacate?
 • 0 (6 voturi)    
  ''Ambasadorul''.... (Luni, 9 octombrie 2017, 20:06)

  Sah [utilizator]

  ''Ambasadorul'' este un copil mare...imatur. El se comporta ca un un conducator de colonie, ceea ce vad ca si are sustinere in grupul de romani slugarnici.''Democracy'' este doar o vorba in vant sub stindardul careia se conduc coloniile...Democratia nu este pentru catei! Ce democratie este aceea cand cineva din afara spune ce TREBUIE sa faci? Multinationalele au ajuns sa conduca tari, sa-si puna ambasadori si sa organizeze manifestatii in interes economic propriu...Povestea cu Rusia este buna pentru ''cultii'' de americani, romanii sunt instinctiv mai antirusi decat americanii.Profund dezgust pentru acest nou Vîşinski!
 • -3 (9 voturi)    
  Mai ambasodorule , (Luni, 9 octombrie 2017, 22:11)

  A310 [utilizator]

  care esti tu ambasador , sunt absolut siderat de ce te tot bagi in seama , dar nu te condamn , eu ii condamn pe cei cae te primesc si te baga in seama . Te inteleg ca o aperi pe kovesi , datorita intalnirilor ei cu seful CIA , dar putina condescendenta cred ca nu ar strica .
  • +2 (4 voturi)    
   si noi suntem siderati (Marţi, 10 octombrie 2017, 9:08)

   gwolf [utilizator] i-a raspuns lui A310

   cand vedem combinatia dragnea-olguta-pop-tudose-firea-Antena 3-Romania TVA ca exista si genereaza sunete...
   Ne fapt suntem scarbiti, ne vine mancarea inapoi.
   Ne intrebam cum este posibil ca acest spectacol grotesc sa se intample in omenirea civilizata a secolului XXI si nu pe vremea cruciadelor.

   Pe langa tristii astia sus numiti, amb SUA este Dumnezeu si Allah
 • +1 (3 voturi)    
  baronul munchausen (Marţi, 10 octombrie 2017, 8:13)

  Francisc 1 [utilizator]

  a cazut odata cu calul intr-o mlastina si a reusit sa iasa tragandu-se de par in sus , la fel si noi dupa 50 de ani de comunism ne dam acum tari ca avem capital sa ne tragem de par in sus . Gresit , banii sunt in SUA nu in rusia ca aia nu au stat sa plimbe o teava prin intreprindere 50 de ani , au muncit vreo 200 si de ani.Nu ne place nu avem capital cam asta e.
 • -1 (3 voturi)    
  nu ca nu are adreptate, (Marţi, 10 octombrie 2017, 8:26)

  ostrogotul [utilizator]

  chiar are, dar ar trebui sa-i povesteasca si lui Trump despre nationalismul economic
 • 0 (2 voturi)    
  Nationalismul economic in SUA (Marţi, 10 octombrie 2017, 9:27)

  galeo [utilizator]

  Daca e sa vorbim de nationalism economic, SUA sunt in top of the top.
  Se pare ca e voie cu nationalismul economic doar in SUA
 • +1 (1 vot)    
  foarte interesante comentariile (Marţi, 10 octombrie 2017, 11:57)

  ..13 [utilizator]

  Dar cred ca ceva a scapat multora...

  Imi pare ca romanii NU AU INTELES PANA ACUM ca pot sa isi construiasca singuri o economie sanatoasa, ca pot sa isi creeze singuri locuri de munca dar nu numai pentru ei ci si pentru altii , dar pentru ca toate acestea sa poata sa functioneze avem nevoie de justitie , in fapt de o justitie puternica.

  Colaborarea sau/si parteneriatul cu tarile democratice nu pot decat sa intareasca puterea unui stat care isi doreste sa se dezvolte.

  Atat timp cat inca vedem penali in parlament - adusi de bulime acolo- cat vedem penali in gubern - adusi de partidul care se doreste in toate cate sunt - si cat vedem cum se expoliaza bugetele locale de catre mafiile autohtone fara sa reusim sa schimbam ceva, macar pe ici pe colo, prin partile esentiale - mereu cetatenii mdin RO vor avea probleme.

  Nationalismul si antisemitismul sunt doar o pavaza sub care se ascund mafiotii si incapabilii. Economiile inchise nu se mai poarta decat in lumea mafiotilor - esti cu mine sau impotriva mea?- cam asta este deviza lor.

  deci sa ne mentinem mintea si ochii deschisi!

  Mereu lumea a mers mai inainte si mai departe atunci cand a existat cooperarea si colaborarea intre oameni diferiti, intre diferite popoare.

  Limitarile nu fac bine nici unui stat.

  Deschiderile internationale bazata pe principii democratice mereu au adus prosperitatea si securitate - acum RO se bucura de securitate - este tara membru NATO si gazduieste la DEveselu scutul anti-racheta - si are un parteneriat strategic cu USA de peste 20 de ani...

  Si ca sa ne intelegem corect fara USA RO nu era acum ceea ce este...

  Lupta impotriva coruptiei a fost mereu sprijinita de USA, indiferent ce partid politic era la conducere in USA, asa ca recomand ciocul mic si joc de glezne mafiotiilor care vor sa isi ridice glasul cumva impotriva ...

  Reiau: numai cei care isi pastreaza mintea deschisa pot sa mearga inainte, capabili mereu sa distinga intre adevar si fake, restul raman pe loc!

  Cam atat!
  • +1 (1 vot)    
   frumos comentariu, DAR (Marţi, 10 octombrie 2017, 14:14)

   gwolf [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   ai fi in stare sa te bagi in politica? probabil ai un job, o familie, ceva timp liber... prea mare compromisul. Asa gandesc si eu si multi ca noi. si stam deoparte
   Consecinta: toate loazele si ga **ele ajung la putere. A fi ministru sau parlamentar in tara asta echivaleaza cu esec in plan profesional. N-ai fost in stare sa faci ceva si ai ajuns un atarnau intr-o functie publica tinut acolo de incopetenta si servilism.

   si bine spus: pana sa ajunga altul sa-ti faca economie, pib, armata etc, noi suntem primii vinovati sau responsabili. camasa noastra ne este cea mai apropiata de piele.
   mergi la vot, mergi in strada, comenteaza pe aici si prin alte multe locuri, convinge babele sa nu se mai uite la A3 si mai avem o sansa...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version