Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, ca nu a luat hotararea sa sesizeze Curtea Constitutionala privind un conflict intre Guvern si DNA, mentionand, insa, ca a cerut specialistilor din cadrul Senatului sa faca o analiza pe aceasta tema, iar decizia se va lua in coalitia de guvernare, informeaza Agerpres.

Intrebat daca a luat decizia sa sesizeze Curtea Constitutionala cu un conflict intre Guvern si DNA dupa solicitarile in privinta celor doi ministri, Tariceanu a precizat: "Nu am luat o astfel de hotarare, dar pot sa va spun ca am cerut serviciilor din cadrul Senatului, celor care sunt specialisti in drept constitutional, sa faca o analiza, ceea ce stiu ca s-a facut si la nivelul Guvernului, pentru a constata daca exista o baza solida pentru sesizarea Curtii Constitutionale in privinta unui potential conflict intre Guvern si DNA".

Tariceanu a subliniat ca, la momentul la care ordonanta 13 a fost investigata de DNA, a decis sesizarea Curtii Constitutionale in numele Senatului. "La fel, aceste chestiuni cred ca ne privesc pe toti cei care suntem cu functii de responsabilitate la nivelul Parlamentului pentru a decela mai bine care sunt responsabilitatile noastre, adica si ale Parlamentului si ale Guvernului, cat si ale Ministerului public", a adaugat Tariceanu.

El a mentionat ca, dupa ce va primi concluziile acestei analize, va discuta cu colegii din coalitie si atunci, probabil, va fi luata o decizie.

Intrebat daca exista varianta ca si Guvernul si Senatul sa faca sesizari in paralel pe aceasta tema, Tariceanu a raspuns: "Nu stiu daca pana in prezent a existat o practica de acest gen. Sigur ca o sa putem sa discutam sa ne sfatuim care este calea cea mai buna de urmat".

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a spus luni ca probabil seful Senatului va sesiza Curtea Constitutionala in privinta anchetei din Dosarul Belina.

"Cred ca sesizarea o va face domnul Tariceanu. Mi-a zis ca intentioneaza sa faca acest lucru", a declarat liderul PSD.