Echipajele de scafandri au scos la suprafata masina care a plonjat sambata in Dunare si in care se aflau patru oameni - doi sotii si cei doi copii ai lor, insa in interiorul acestuia nu se afla nicio persoana, relateaza News.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Caras- Severin, Elena Tarla, scafandrii au identificat masina care a plonjat sambata in Dunare si au reusit sa o scoata la suprafata.

"Au reusit sa scoata autoturismul din apa, insa in interior nu se afla nicio persoana", a declarat Elena Tarla.

Scafandrii continua cautarile celor patru disparuti.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Caras- Severin, Cecilia Danet a declarat, duminica, pentru News.ro ca soferul masinii care a plonjat sambata in Dunare le-a povestit politistilor ca mergea la cumparaturi cu familia care a ramas in autoturism.

Cel mai probabil, soferul, care avea permis de conducere de sapte luni, a pierdut controlul volanului, dupa ce nu a adaptat viteza la conditiile de drum.

"Soferul avea permis de sapte luni, el are 45 de ani. Este din localitatea Berzasca si el este cel care a reusit sa se salveze. Familia cu care spunea ca era in masina este din localitatea Sichevita si se cunosteau. Ar fi plecat de la Berzasca, respectiv Sichevita, spre Moldova Noua la cumparaturi. In zona in care a avut loc accidentul este o restrictie de viteza si cu siguranta ca nu a adaptat viteza, a pierdut controlul volanului in curba", a declarat Cecilia Danet.

Soferul, care se afla la Spitalul din Moldova Noua, le-a spus politistilor ca in masina se afla o familie: sotul avea 48 de ani, sotia avea 40 de ani, fiul cel mare al celor doi ar avea 22 de ani, iar copilul cel mic, trei ani.

Politistii nu au reusit sa il testeze cu aparatul etilotest pe sofer, acesta aflandu-se in hipotermie. Medicii i-au prelevat probe biologice pentru a putea stabili daca a consumat alcool.

Sambata, imediat dupa accident, scafandrii au gasit elemente ale masinii, insa nu au gasit masina si nici familia care s-ar fi aflat in autoturism.

Accidentul a avut loc in localitatea Coronini, iar ISU Caras-Severin a fost anuntat despre accident printr-un apel la 112, sambata, in jurul orei 11.45.