Patru cetateni irakieni si o calauza sarba au fost opriti de politistii de frontiera timiseni, in noaptea de sambata spre duminica, in timp ce incercau sa treaca ilegal din Serbia in Romania, in zona Moravita, cu scopul de a ajunge intr-un stat din vestul Europei, anunta Agerpres.

''Grupul a fost detectat de politistii de frontiera cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, care au observat ca odata ajunse pe teritoriul Romaniei, patru persoane s-au ascuns intr-un canal, asteptand pana cand un autoturism care venea dinspre localitatea Moravita i-a preluat'', arata un comunicat al Politiei de Frontiera Timis.

Imediat, politistii de frontiera au oprit autoturismul, iar persoanele in cauza au fost duse la sediul politiei de frontiera pentru cercetari, unde s-a stabilit ca grupul era format din 3 barbati si un minor, toti cetateni irakieni cu varste cuprinse intre 15 si 29 de ani, iar soferul autoturismului este cetateanul sarb K.A., in varsta de 31 de ani.

Irakienii au declarat ca au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania si intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei cu ajutorul calauzei sarbe.

In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere frauduloasa a frontierei de stat si trafic de migranti, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun. Totodata, vor fi anuntate autoritatile de frontiera sarbe, in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie.