Echipaje de scafandri din judetele Mehedinti si Arad le cauta si duminica, de mai multe ore, pe cele patru persoane - doi soti si copiii lor - aflate in masina care a cazut sambata in Dunare, in Caras-Severin, scrie News.ro. Soferul autoturismului, care a reusit sa iasa singur din apa, avea permis de conducere de sapte luni.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Caras- Severin, Cecilia Danet a declarat, duminica, pentru News.ro ca soferul masinii care a plonjat sambata in Dunare le-a povestit politistilor ca mergea la cumparaturi cu familia care a ramas in autoturism.

Cel mai probabil, soferul, care avea permis de conducere de de sapte luni, a pierdut controlul volanului, dupa ce nu a adaptat viteza la conditiile de drum.

"Soferul avea permis de sapte luni, el are 45 de ani. Este din localitatea Berzasca si el este cel care a reusit sa se salveze. Familia cu care spunea ca era in masina este din localitatea Sichevita si se cunosteau. Ar fi plecat de la Berzasca, respectiv Sichevita, spre Moldova Noua la cumparaturi. In zona in care a avut loc accidentul este o restrictie de viteza si cu siguranta ca nu a adaptat viteza, a pierdut controlul volanului in curba", a declarat Cecilia Danet.

Soferul, care se afla la Spitalul din Moldova Noua, le-a spus politistilor ca in masina se afla o familie: sotul avea 48 de ani, sotia avea 40 de ani, fiul cel mare al celor doi ar avea 22 de ani, iar copilul cel mic, trei ani.

Politistii nu au reusit sa il testeze cu aparatul etilotest pe sofer, acesta aflandu-se in hipotermie. Medicii i-au prelevat probe biologice pentru a putea stabili daca a consumat alcool.

Sapte pompieri militari de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Caras- Severin, cu doua barci, precum si doua echipaje de scafandri din Mehedinti si Arad, precum si o ambarcatiune de la Politia de Frontiera, echipata cu un sonar, cauta familia care nu s-a putut salva, dupa ce autoturismul in care se afla a plonjat in Dunare. Cautarile sunt dificile pentru ca in zona sunt curenti puternici, iar apa Dunarii este foarte rece. Cei sase scafandrii care intervin la locul accidentului intra pe rand in apa.

Sambata, imediat dupa accident, scafandrii au gasit elemente ale masinii, insa nu au gasit masina si nici familia care s-ar fi aflat in autoturism. Pompierii spun ca este posibil ca din cauza curentilor masina sa fi fost mutata din locul in care s-a scufundat. Dunarea masoara aproximativ noua metri adancime in zona in care a cazut autoturismul.

Accidentul a avut loc in localitatea Coronini, iar ISU Caras-Severin a fost anuntat despre accident printr-un apel la 112, sambata, in jurul orei 11.45.