Premierul Mihai Tudose a scris vineri peFacebookca se bucura ca proiectul "RO-ALERT" a devenit concret prin aprobarea in Guvern a unei ordonante de urgenta privind implementarea sistemului de alertare prin sms a populatiei in situatii de urgenta. Astfel, scrie seful guvernului, toti cei aflati intr-o zona de pericol pot fi anuntati in timp real prin mesaje. Tudose isi exprima, in acelasi timp, increderea ca Raed Arafat va face din sistem un suscces.

Mihai TudoseFoto: Captura Digi 24

"Fenomenele meteo extreme din ultima perioada au aratat cata nevoie avem de un sistem modern de avertizare a populatiei in caz de pericol. Ma bucur ca aceasta idee a devenit de ieri un proiect cat se poate de concret, dupa ce am dat unda verde in Guvern infiintarii sistemului #RoAlert. Practic, toti cei aflati intr-o zona de pericol, indiferent de tipul amenintarii, vor fi anuntati in timp real prin mesaje pe telefonul mobil astfel incat sa aiba timp sa ia masuri. Este un proiect la care si-au adus contributia institutii importante ale statului - STS, IGSU sau ANCOM, si va beneficia de sprijinul tuturor operatorilor de telefonie mobila. Am incredere ca domnul Raed Arafat, care a fost desemnat sa coordoneze acest proiect, va face din sistemul #RoAlert un succes asa cum a demonstrat si in cazul SMURD", a scris premierul Romaniei, Mihai Tudose, pe pagina sa de facebook.

Guvernul a aprobat OUG privind implementarea sistemului "RO-ALERT" prin care vor fi transmise mesaje de avertizare populatiei, in situatii de urgenta. Achizitia aplicatiilor va fi facuta in regim de urgenta.