DNA prezinta o varianta a raportului Inspectiei Judiciare a carui concluzie este ca "Laura Codruta Kovesi poseda calitatile necesare pentru exercitarea in continuare a functiei de conducere"/ Antena 3 si Luju prezinta fragmente din raport "care o fac praf" pe sefa DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 6 octombrie 2017, 17:25 Actualitate | Esenţial


Codruta Kovesi
Foto: Agerpres
 documente
(06 Oct 2017) PDF, 278KB
Directia Nationala Anticoruptie a publicat vineri concluziile unei variante provizorii a raportului Inspectiei Judiciare privind eficienta manageriala la DNA (document primit de DNA pe 26 septembrie) a carui principala concluzie este ca "Laura Codruta Kovesi poseda calitatile necesare pentru exercitarea in continuare a functiei de conducere". In aceeasi zi, Antena 3 si Luju.ro au prezentat fragmente din raport care ar evidentia presupuse nereguli descoperite de Inspectia Judiciara la DNA, printre care intarizerea timp de 11 ani a unor dosare si neasumarea esecurilor.
 • Controlul Inspectiei Judiciare la DNA a fost realizat de 6 inspectori - 3 care ar fi tras concluzii favorabile sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, si 3 care ar fi evidentiat nereguli, potrivit informatiilor publicate anterior de Hotnews.ro.
Raportul prezentat de DNA prezinta, de asemenea, concluzii favorabile la adresa celor doi adjuncti ai Laurei Codruta Kovesi - Calin Nistor si Marius Iacob - si recomandarea ca acestia sa ramana in functii.

DNA precizeaza, intr-un comunicat, ca "O prima versiune a Raportului a fost transmisa la data de 26 septembrie 2017, de catre Inspectia Judiciara, Directiei Nationale Anticoruptie, in vederea formularii de obiectiuni. Obiectiunile au fost trimise de catre DNA. Inspectiei Judiciare la data de 2 octombrie 2017 pentru a fi luate in considerare la redactarea versiunii finale a Raportului. Numai dupa valorificarea obiectiunilor D.N.A., Raportul avizat si discutat in sedinta Sectiei pentru procurori a C.S.M. dobandeste caracter definitiv si devine public."

In comunicatul DNA se arata ca "Prin prezentarea partiala, trunchiata si scoasa din context a unor date din Raportul nefinalizat al Inspectiei Judiciare, precum si prin publicarea acestor date inainte de sustinerea obiectiunilor si a punctului de vedere de catre D.N.A., se creeaza o imagine falsa asupra rezultatului inspectiei. Avand in vedere modul defectuos de gestionare a documentului sus mentionat de catre conducerea Inspectiei Judiciare si pentru o informare corecta a opiniei publice, ne rezervam dreptul de a afisa forma integrala continand concluziile privind 'managementul procurorului sef al D.N.A. Laura Codruta Kovesi' si managementul celor doi procurori adjuncti ai D.N.A., din cuprinsul Raportului (document provizoriu) care ne-a fost transmis la data de 26 septembrie 2017."

Antena 3 a publicat astazi un articol in care prezinta alte informatii din raportul Inspectiei Judiciare. Astfel, potrivit Antena 3, inspectorii ar fi aratat ca "In ceea ce priveste comunicarea cu procurorul-sef directie, Laura Codruta Kovesi, care nu a fost analizata prin prisma atributiilor in cadrul echipei de control, ci doar prin prisma constatarilor directe ale echipei de inspectori, s-a constatat o comunicare defectuoasa a acesteia, comunicare caracterizata prin tendinta de a-si mentine propria parere si a se impune in adoptarea deciziilor, precum si prin aceea ca se cauta explicatii exterioare persoanei sale, in cazul in care nu obtine rezultatele urmarite. In acest mod se evita recunoasterea propriei responsabilitati in situatii de esec si se reduc sansele conducatorului de a-si forma o imagine realista despre evenimente si de a identifica masurile de corectie reclamate de situatiile anterioare". Totusi, si Antena 3 arata ca Inspectia Judiciara propune anchetarea disciplinara lui Kovesi si a adjunctilor sai, dar propunerea este ca sefa DNA sa ramana in functie. • Concluziile raportului Inspectiei Judiciare prezentat de DNA:

Procurorul sef al DNA, prin modul in care a organizat, coordonat si controlat activitatea personalului din subordine, a reusit sa eficientizeze activitatea Directiei Nationale Anticoruptie, rezultatele fiind oglindite in datele statistice pe anul 201 si sem. I / 2017 atat la nivelul intregii unitati cat si la nivelul sectiilor, serviciilor.

Comportamentul procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a raspuns cerintelor din exteriorul sistemului, cu referire la implementarea obligatiilor care revin directiei stabilite in Strategia Nationala Anticoruptie pe perioada 2016 - 2020, aprobata prin HG nr.585/2016, prevazute la punctul 6.5, cerintelor impuse de sistem, enumerate in regulamentul de ordine interioara al Directiei Nationale Anticoruptie si cerinte impuse de colegi.

Procurorul sef Directie Laura Codruta Kovesi a format un colectiv omogen, transformandu-l intr-o echipa capabila de performante in domeniul specific de activitate.

Procurorul sef directie a reusit sa depaseasca unele constrangeri cu referire la limitarile de resurse - atat materiale cat si umane, reglementarile legale - modificarile legislative survenite realizand o activitate performanta remarcata pe plan intern si international.

Pornind de la cele ce preced, procurorul sef directie a dar dovada ca detine competentele necesare exercitarii functiei dupa cum urmeaza: competente cognitive, interpersonale, de comunicare si motivationale.


Manifestarea respectului fata de echipa, din partea procurorului sef, se regaseste in delegarea de sarcini, atributii (cu exceptia celor ce definesc functia), in ascultarea atenta a feedback-ului care vine din partea echipei.

Procurorul sef Directie Laura Codruta Kovesi a folosit previziunea in legislatie urmarind mersul evenimentelor sociale, economice, stiintifice, culturale etc, pregatind astfel conceptual pesronalul din subordine. De asemenea, a cultivat lucrul in echipa, rezolvand probleme complexe, care necesita opinii diferire, a implementat loialitatea, a prevazut nevoile colectivului, anticipandu-le, astfel incat disfunctionalitatile sa nu se transforme in probleme, care puteau afecta bunul mers al unitatii.

Procurorul sef directie Laura Codruta Kovesi a identificat oportunitati si a dezvoltat strategii. Printr-o buna comunicare a sincronizat si armonizat timpul si spatiul actiunilor, judecatile si faptele, dorintele personalului din subordine, conferind procesului de management coeziune, continuitate si dinamism, permitand realizarea obiectivelor specifice.

Puterea de influenta lucrativa este o calitate pe care procurorul sef directie Laura Codruta Kovesi a demonstrat-o in conducerea Directiei Nationale Anticoruptie, subordonatoo recunoscand calitatile manageriale ale acestuia. Astfel, in acesta, in raport cu procurorii din subordine, a adoptat o raspundere reversibila, in sensul ca cerand subordonatilor indeplinirea sarcinilor, la randul sau, a explicat acestora si activitatea sa. Procurorii au constientizat, astfel, ca activitatea lor este parte din ansamblul activitatii unitatii, iar indeplinirea defectuoasa a sarcinilor va umbri activitatea Directiei Nationale Anticoruptie.

Reversibilitatea raspunderii a facut ca actul managerial sa fie transparent, sa poata fi imbunatatit, atunci cand a fost cazul, colectivul de procurori a raspuns ca un tot unitar, prestigiul fiecarui procuror s-a pliat pe prestigiul unitatii, in realizarea scopului unic, acela de infaptuire a actului de justitie in cele mai bune conditii.

Procurorul sef directie Laura Codruta Kovesi a implementat actului de control rolul de a replia o activitate intrata in deriva, de a o canaliza spre performanta, si nu de a produce panica, deruta, neincredere, aspecte care ar fi dus la stagnare sau chiar la regres. Activitatea de control a fost institutionalizata, fiind efectuata in 3 forme: controlul operativ curent, controlul tematic si controlul de fond al compartimentelor din cadrul directiei. De asemenea, s-a mai materializat si intr-un control de management operativ prin intermediul caruia s-a verificat daca procurorul sau compartimentele au realizat toate activitatile necesare si oportune pentru atingerea unei tinte operative prestabilite si daca au stabilit acele diviziuni ale muncii optime pentru a realiza obiectivele fixate.

Controlul a vizat conditia de normalitate, nu conditia speculativa, de interes sau de alta natura, procurorul sef directie Laura Codruta Kovesi monitorizand si eliminand deficientele din activitatea procurorilor din subordine. Controlul efectuat de procurorul sef directie Laura Codruta Kovesi a avut ca scop si stimularea psihologica a procurorilor pentru ridicarea calitatii muncii, pentru prestigiul personal, dar si al institutiei.

Calitatea actului de condudere adoptat de procurorul sef directie Laura Codruta Kovesi a determinat imaginea conducatorului in interiorul parchetului. dar si in afara acestuia, promovand un management impartial, bazat pe principii sanatoase si pe valori.

Procurorul sef directie Laura Codruta Kovesi a construit, astfel, sentimentul de credibilitate si de respect al legii, dand, in final, Directiei Nationale Anticoruptie prestigiu si putere.

In raport de cele prezentate, apreciem ca procurorul sef directie Laura Codruta Kovesi poseda calitatile necesare pentru exercitarea in continuare a functiei de conducere.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
3257 vizualizari

 • +15 (41 voturi)    
  Are sprijinul nostru (Vineri, 6 octombrie 2017, 17:45)

  Vlad-I [utilizator]

  Codruta are sprijinul nostru, isi face treaba bine.
  • 0 (14 voturi)    
   2,3 .. cati "nostru" ? :)))) (Vineri, 6 octombrie 2017, 19:03)

   Velma Kelly [utilizator] i-a raspuns lui Vlad-I

   4 .. 5 ?
   • +1 (9 voturi)    
    milioane, (Sâmbătă, 7 octombrie 2017, 2:27)

    ator2050 [utilizator] i-a raspuns lui Velma Kelly

    sunt mai multi romani inteligenti dacat crezi tu
    • -4 (6 voturi)    
     sunt foarte sceptic că românii cu un iq (Sâmbătă, 7 octombrie 2017, 22:05)

     vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui ator2050

     trecut de 120 ar putea-o, nu sprijini, dar măcar suporta...
     poate cei sub sută...
  • +3 (3 voturi)    
   asta e ca-n bancul ăla vechi... (Sâmbătă, 7 octombrie 2017, 22:04)

   vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui Vlad-I

   la o manifestaţie pro-fsn de prin anii '90, niscaiva fesenizde scandau "sprijinim guvernul! sprijinim guvernul!"
   la care, o babă de pe margine : "sprijini-ţi-l maică, că se clatinăăăă..."
   ;)
 • +16 (38 voturi)    
  adevarul invinge (Vineri, 6 octombrie 2017, 17:51)

  pragmatism [utilizator]

  Bai, fratilor, varanistii se vor otravi cu propriu-i venin. Cred ca se tavalesc in chinurile provocate de adevaratele concluzii. Nu mor caii, cand vor cainii.
  • 0 (8 voturi)    
   aia citeaza din raport, nu au inventat un raport (Vineri, 6 octombrie 2017, 18:10)

   premierul grivco [utilizator] i-a raspuns lui pragmatism

   degeaba te superi ep cei care nu fac decat sa prezinte date din raport
   • 0 (4 voturi)    
    Mai gandeste pitin daca poti... (Vineri, 6 octombrie 2017, 22:42)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui premierul grivco

    Depinde si cum citezi. De ex tu spui: CITEZ: "degeaba te superi ep cei care nu fac". In felul asta reiese ca supararea e fata de cei care nu fac ceva (orice), nu fata de cei care prezinta datele din raport, deci fac ceva. Ce zici, e bine asa?
  • -1 (9 voturi)    
   Atentie la stilul Gish gallop (Vineri, 6 octombrie 2017, 18:20)

   MinDepous [utilizator] i-a raspuns lui pragmatism

   Sau, varianta oratorica a unui Denial of Service: oratorul da drumul unui suvoi de falsitati si acuzatii, caruia interlocutorul nu ii poate face fata (nu poate demonta acuzatiile / prezenta pe loc dovezile falsitatii afirmatiilor) si este manipulata perspectiva, de parca toate afirmatiile ar fi, in fapt, corecte, adevaruri. Distorsionarea realitatii e imensa, publicul intelege ca albul e negru si negrul e alb. Absurd.

   Ce vreau eu sa subliniez: adevarul nu invinge de la sine. E riscant sa asteptam sa invinga de unul singur, trebuie sa-l ajutam si noi cumva. Cum? Implicare civica:
   - format partide noi, ca sa avem cu cine altcineva vota, sa-i inlocuim pe-astia;
   - mers la vot in proportie cat mai aproape de 100% (si atunci, daca iar ne alegem cu talharii pe cap, macar stim ca aia e situatia reala in tara, ca atunci rotunjirile rezultatelor vor avea o rata a erorii apropiata de minim);
   - votat cu altii decat talharii de-acum, inclusiv stat departe de la a vota cu partide proxi (cum e ALDE pentru PSD)

   Off...
   • 0 (4 voturi)    
    şi mă rog de ce aş crede pe unul ca tine (Sâmbătă, 7 octombrie 2017, 22:13)

    vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui MinDepous

    care se pronunţă pe bază de simpatie dar pe dinafară în locul inspecţiei care a verificat acte dna? sau, ca de obicei, ei sunt proşti sau vânduţi iar tu eşti ăla deşteptu' şi imaculatu', nu? hai, las-o baltă...
    iar propunerile tale sunt pe aceiaşi linie: la ce ajută partide noi dacă oamenii sunt tot ăia? sau vor veni alţii de pe marte? am avut de curând exemplul penibil al usr care a rupt inima târgului cu aşa zisa sa politică "antisistem" pentru ca să pupe sistemul mai ceva ca toţi ceilalţi...
    vax.
 • +3 (11 voturi)    
  In raport ... (Vineri, 6 octombrie 2017, 18:26)

  JestersTear [utilizator]

  ... puteau sa scrie despre Kovesi si ca a facut firimituri pe jos in birou. Ar fi fost sufcient pentru ca toate mazetele si xrogoii sa intervina si sa ceara indepartarea/demiterea ei.
  • +3 (3 voturi)    
   foarte inteligent! (Sâmbătă, 7 octombrie 2017, 22:14)

   vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

   felicitări!
 • +1 (9 voturi)    
  Nu se vor opri aici! (Vineri, 6 octombrie 2017, 18:29)

  trem [utilizator]

  O sa dea in DNA pana cand o sa ajunga o institutie in mainile papusarilor.

  Iar oamenii vor sta in casa ca prostii, uitandu-se in gura lui Codrin si a altor bufoni care se umfla in pene de prea multa fasole mancata!
  • +1 (7 voturi)    
   e vremea lor (Sâmbătă, 7 octombrie 2017, 2:48)

   ator2050 [utilizator] i-a raspuns lui trem

   vremea tradatorilor
  • +1 (1 vot)    
   nu în dna ci în staliniştii de acolo... (Sâmbătă, 7 octombrie 2017, 22:15)

   vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui trem

   să sperăm totusi că mai există pe acolo şi procurori recuperabili...
 • 0 (10 voturi)    
  Inebunesc inspectorii pt ca nu au gasit (Vineri, 6 octombrie 2017, 18:34)

  Susufler0 [utilizator]

  decat maruntisuri incat, lucru unic intr-un raport de control, s-au apucat sa consemneze "constatari" ad-hoc, constatari care nu raspund vreunui obiectiv din planul de control !!!

  De asta iarna, de cand si-au luat pesedistii viteza si au inceput sa lucreze la planul debarcarii Codrutei de la sefia PSD iar postaceii au inceput in mod disciplinat sa provoace valuri in speranta ca vasul DNA o sa ia apa si o sa se scufunde si odata cu el se va ineca si comandantul v-am spus ca va faceti iluzii si, prin urmare, o sa aveti deziluzii mari !

  Iaca pozna : daca e sa te iei dupa el si nu avem niciun motiv sa nu facem asta, Codruta ar trebui sa fie premiata pt activitatea din fruntea DNA !

  PS. Postaci "rosii" (nu va mai enumar ca va stiti si va stim) la treaba !

  PPS. Sau n-ati primit inca "punctajul" de la Codrin ?
  • -1 (3 voturi)    
   dosare puse la păstrare 11 ani în timp ce (Sâmbătă, 7 octombrie 2017, 22:21)

   vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   "comenzile politice" sunt executate în regim de maximă urgenţă (împiedicarea lui orban să candideze la primărie, spre exemplu) sunt "mărunţişuri" pt. tine?
   şi încă ceva: nu supraaprecia psd-ul de astfel de iniţiative. noi le-am dat votul doar în schimbul curăţării statului de rudimentele băsiste.
   • +2 (2 voturi)    
    Rostogolesti minciunile Latrinei 3 ! (Duminică, 8 octombrie 2017, 15:48)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui vrempeBaselamititica...

    Dosarele nu sunt "puse la pastrare", va folositi de Buda lui Voiculescu si de Scatalciuc ala de la Luju.ro pt a manipula oamenii.

    Ineptul a aflat ca in arhiva DNA exista cateva dosare clasate de ani buni de zile, deci REZOLVATE, in care inca nu s-a implinit termenul de prescriptie al raspunderii penale pt infractiunile care au facut obiectul lor si in care s-au facut cereri formale, nemotivate pt reluarea urmaririi, carora, pe buna dreptate nu li s-a dat curs, neaparand niciun element nou care sa justifice reluarea urmaririi penale si a inceput sa bata prosteste toba.

    PS. Nu-i exclus ca cererile acelea facute la 'sto sa-i apartina, deci sa fie vorba de o lucratura a ratatului.
 • -1 (11 voturi)    
  e 4% adevarat (Vineri, 6 octombrie 2017, 19:00)

  demaGOCU [utilizator]

  si in varianta originala si in varianta Copy-Paste
 • +6 (10 voturi)    
  da, interesant... (Vineri, 6 octombrie 2017, 19:05)

  mitocanu [utilizator]

  daca cititi scroll-ul antenei 3 "noi informatii bomba din raportul care o face praf pe kovesi"...aha o face praf dar acelasi raport subliniaza ca "Procurorul sef directie Laura Codruta Kovesi a construit, astfel, sentimentul de credibilitate si de respect al legii, dand, in final, Directiei Nationale Anticoruptie prestigiu si putere. In raport de cele prezentate, apreciem ca procurorul sef directie Laura Codruta Kovesi poseda calitatile necesare pentru exercitarea in continuare a functiei de conducere"...adica cum o face praf????....alo antena 3, din aceasta dilema nu puteti iesi....
  • -1 (3 voturi)    
   citatul tău este din opiniile separate ale (Sâmbătă, 7 octombrie 2017, 22:23)

   vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui mitocanu

   pupincuriştilor de procurori. restul până la peste cinci sute de pagini unde sunt citate???
 • +2 (6 voturi)    
  Ca de obicei la noi si un raport care ar (Sâmbătă, 7 octombrie 2017, 9:27)

  xrogo [utilizator]

  trebui sa fie obiectiv si de necontestat se face praf deorece nu se analizeaza faptele ci se bat doua conceptii diferite, una ca DNA cu conducerea este stralucitoare si alta ca este de tot rasul!
  Ar fi trebuit sa fie un audit extern, cu oameni care nu pot fi manipulati si intimidati de nici una dintre parti.
  Asteptam raportul final, dar daca si acesta va fi in doi peri ce sperante sa avem ca vom afla adevarul!
  • 0 (2 voturi)    
   păi şi în csm e la fel, unii hăis şi alţii cea... (Sâmbătă, 7 octombrie 2017, 22:26)

   vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   dar toţi sunt f. mândrii de "profesionalismul" lor...
   cu auditul extern ar fi fost o treabă, dar e greu să găseşti străini care să cunoască în profunzime legislaţia noastră.
  • +2 (2 voturi)    
   Auditul extern ar asigura obiectivitatea maxima, (Duminică, 8 octombrie 2017, 17:02)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   doar ca ar fi catastrofal pt imaginea externa a Romaniei, pt ratingul ei !

   Si unde mai pui ca, daca e sa fim corecti, ar trebui auditat nu doar DNA ci si guvernul si alte institutii de importanta majora din Romania !

   PS. Si atunci ar insemna ca putem inchide sandramaua !


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version