Fortele Navale reiau participarea la misiunile NATO din Marea Mediterana, intrerupte dupa degradarea situatiei de securitate din Marea Neagra si anexarea ilegala a Peninsulei Crimeea de catre Federatia Rusa, in anul 2014. Fregata "Regele Ferdinand" cu un elicopter Puma Naval ambarcat si cu un echipaj de 240 de marinari militari se va alatura gruparii navale SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), care participa la Operatia SEA GUARDIAN, in Bazinul Mediteranean. Misiunea va dura pana la inceputul lunii noiembrie.

Fregata F-221 Regele FerdinandFoto: Fortele Navale Romane

Fregata "Regele Ferdinand" a plecat vineri, 6 octombrie, din portul Constanta, pentru a se alatura fortelor din gruparea navala SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), care participa la Operatia SEA GUARDIAN, in Bazinul Mediteranean. SEA GUARDIAN este o operatie condusa de Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM) si are ca obiectiv principal asigurarea securitatii maritime a membrilor Aliantei in Marea Mediterana, anunta Fortele Navale Romane intr-un comunicat remis HotNews.ro.

"Prin participarea fregatei "Regele Ferdinand" la Operatia NATO SEA GUARDIAN, Fortele Navale Romane contribuie la indeplinirea angajamentelor asumate de tara noastra fata de partenerii din Alianta si demonstreaza faptul ca Romania furnizeaza un suport constant pentru consolidarea masurilor de securitate si de aparare colectiva a NATO", se arata in comunicatul citat.

Anul acesta, fregata face parte din pachetul de forte puse la dispozitia NATO de tara noastra si a mai fost integrata de doua ori in gruparea navala NATO SNMG-2, care a desfasurat misiuni in Marea Neagra. Nava se va intoarce in tara la inceputul lunii noiembrie 2017.