Minerul scos dupa mai bine de 12 ore din subteranul Minei Lupeni, dupa prabusirea tavanului unei galerii, si transportat la Spitalul Floreasca din Capitala este in stare extrem de grava si este supus unei interventii chirurgicale, a declarat, vineri dimineata, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, dr. Bogdan Oprita, citat de News.ro.

Oprita a precizat ca starea minerului este extrem de grava, dar s-a reusit stabilizarea acestuia pe durata transportului: "A suferit un sindrom de strivire extrem de grav, in urma caruia s-au produs o serie de modificari in organism. Are insuficienta renala, iar leziunile sunt cele specifice acestui sindrom. La acest moment este in sala de operatii pentru o fractura", a spus medicul Oprita.

El a precizat ca barbatul are o fractura si o luxatie la umar, insa nu acestea sunt problemele grave: "Totii muschii corpului au fost practic topiti si organismul lui are o suferinta generalizata", a explicat Bogdan Oprita.

Potrivit acestuia, dupa interventia chirurgicala minerul va fi dus la terapie intensiva, iar urmatoare ore si zile sunt hotaratoare pentru el: "Urmatoarele ore si zile sunt hotaratoare pentru evolutia starii lui de sanatate. Este instabil si facem toate eforturile."

Minerul a stat blocat peste 12 ore in subteranul Minei Lupeni, dupa prabusirea tavanului unei galerii, el fiind scos de catre echipele de interventie in stare foarte grava si preluat de un elicopter SMURD care l-a transportat la Spitalul Floreasca.