Secretarul de stat in cadrul MAI, Raed Arafat a declarat ca cel de-al treilea miner blocat in subteranul Minei Lupeni a fost localizat de salvatori, insa nu se poate comunica cu el. Primul miner scos din subteran a fost intubat, se afla in coma indusa si este transportat la Spitalul Floreasca, in timp ce cel de-al doilea nu are probleme grave. Secretarul de stat in cadrul MAI, Raed Arafat a declarat la Digi24 ca elicopterul care il transporta pr primul miner scos din subteran a decolat spre Bucuresti, potrivit news.ro.

"Primul pacient a decolat cu elicopterul, spre Bucuresti. In elicopter, la predare, a fost pus in coma indusa, adica este intubat. Speram sa ajunga cu bine la Bucuresti. Al doilea pacient nu pune probleme grave si urmeaza sa fie investigat la Spitalul din Petrosani", a declarat Arafat. Secretarul de stat in cadrul MAI a mai spus ca nu se poate comunica cu cel de-al treilea miner blocat in subteran.

"Cu cel de-al treilea miner nu se poate comunica. L-au localizat, asteptam sa vedem cand il degajeaza, care este situatia lui", a declarat Raed Arafat. In cazul in care cel de-al treilea miner va fi scos in viata din subteran si ar avea nevoie de transport cu elicopterul, va trebui sa astepte intoarcerea elicopterului care il transporta pe primul pacient, deoarece elicopterul MAI aflat in Valea Jiului si care a adus acolo echipaje medicale, nu poate circula pe timp de noapte.

Conform estimarilor salvatorilor, insa, operatiunile de scoatere la suprafata a ultimului miner ramas in subteran ar putea dura.