Cinci judecatoare de la CSM au solicitat organizarea unei intalniri a Sectiei pentru judecatori cu ministrul Tudorel Toader, pentru a discuta despre proiectul de modificare a legilor Justitiei, insa presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, a decis ca dialogul trebuie sa aiba loc in plenul acestui for, potrivit Agerpres.

Judecatoarele Simona Marc, Lia Savonea, Nicoleta Tint, Gabriela Baltag si Evelina Oprina au solicitat presedintelui CSM, Mariana Ghena, sa accepte organizarea, joi, a unei intalniri a Sectiei pentru judecatori cu Tudorel Toader, la sediul Consiliului, dupa ce ministrul Justitiei si-a exprimat deja disponibilitatea de a participa la aceasta intalnire.

'S-a invocat necesitatea mentinerii unui dialog inter-institutional pentru armonizarea viziunii initiatorului proiectului de act normativ vizand legile Justitiei cu observatiile judecatorilor', arata CSM.

Potrivit CSM, Mariana Ghena a apreciat ca acest dialog trebuie sa implice intregul organism al Consiliului si nu doar Sectia pentru judecatori, in conditiile in care avizul asupra proiectului a fost consecinta exprimarii votului in plenul CSM.

In consecinta, intalnirea dintre membrii Sectiei pentru judecatori a CSM si ministrul Justitiei nu a mai avut loc.