Curtea Constitutionala a Spaniei a suspendat sesiunea parlamentului catalan programata sa aiba loc luni, informeaza Reuters. In acea sesiune a legislativului regional era asteptata declararea secesiunii de Spania.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia judecatorilor constitutionali a venit dupa o sesizare a Partidului Socialist Catalan, care se opune independentei Cataloniei.

Catalonia va decide luni sa-si declare independenta de Spania, a declarat, miercuri, pentru Reuters, o sursa din guvernul regional.

Catalonia isi va declara independenta in cateva zile, a declarat liderul regiunii,Carles Puigdemont, pentru BBC.

In primul sa interviu de dupa referendumul de duminica, Puigdemont a afirmat ca guvernarea regionala va “actiona la sfarsitul acestei saptamani sau la inceputul celei viitoare”.

Aproape 300.000 de persoane au manifestat marti in Barcelonaimpotriva violentelor fortelor de ordine care au marcat duminica referendumul.

De la FC Barcelona la Sagrada Familia,Cataloniaa fost in greva generala marti, pentru a-si apara "drepturile" si pentru a denunta violentele comise de politie duminica.

Regele Spaniei Felipe al VI-lea i-a condamnatmarti seara, intr-un discurs ttelevizat, pe organizatorii referendumului de duminica pe tema independentei inCatalonia, pe care i-a avertizat ca s-au plasat "in afara legii si democratiei".