Japonia este fortata din nou sa reflecteze asupra culturii muncii dupa ce inspectorii din domeniu au decis ca o angajata de 31 de ani a televiziunii publice, NHK, a murit din cauza orelor suplimentare, scrieGuardian.

Miwa Sado a murit din cauza epuizarii la muncaFoto: Captura YouTube

Miwa Sado, care lucra la sediul central din Tokyoal televiziunii, a bifat 159 de ore suplimentare si a avut doar doua zile libere in luna dinaintea mortii sale, cand inima i-a cedat. Decesul a avut loc in 2013.

Un birou pentru standarde in munca din Tokyo a decis ulterior ca este vorba de karoshi (moarte din suprasolicitare), dar cazul a fost facut public de fostul angajator abia saptamana aceasta.

Se preconizeaza ca moartea lui Sado va mari presiunea pe autoritatile japoneze pentru a lua masuri fata de numarul mari de decese atribuite lungilor ore de program, o obisnuinta pentru multi angajati.

Anul trecut, in prima carte alba a guvernului pe tema karoshi, se apreciaza ca unul din cinci angajati risca sa moara din cauza suprasolicitarii.

Peste 2.000 de japonezi s-au sinucis in cele 12 luni dinaintea lunii martie 2016, potrivit guvernului. Alte zeci altii au murit din cauza atacurilor de cord si cerebrale sau a altor boli provocate de timpul prea lung petrecut la munca.