Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a pronuntat miercuri seara sentinta in asa-numitul dosar al "gruparii camatarilor din Sibiu", despre care anchetatorii au sustinut ca a creat un prejudiciu partilor vatamate de peste un milion de euro, notarul public implicat in acest caz primind o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare, potrivit Agerpres.

Potrivit sentintei, Razvan Emilian Marginean a primit 1 an de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de sprijinire grup infractional nestructurat si 3 ani inchisoare pentru savarsirea complicitatii la infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave in forma continuata, cele doua pedepse fiind contopite in cea mai grea. Instanta a dispus suspendarea executarii sub supraveghere a pedepsei de 3 ani inchisoare pe durata unui termen de incercare de 5 ani, perioada in care condamnatul trebuie sa se supuna anumitor masuri. Acestuia i-a fost comutata din pedeapsa aplicata durata retinerii si a arestarii preventive incepand cu 12 noiembrie 2012 si pana la 23 ianuarie 2014.

Notarul a fost achitat de invinuirea savarsirii infractiunii de sprijinire grup infractional organizat, a infractiunii de complicitate la santaj si de cea a savarsirii infractiunii de fals intelectual in forma continuata.

Cu privire la 5 dintre cei 14 inculpati trimisi in judecata in acest dosar, CA Alba Iulia a dispus condamnarea cu executare a pedepselor cuprinse intre 4 ani inchisoare, respectiv 5 ani si 10 luni inchisoare. Pentru alti 3 inculpati, instanta a hotarat condamnarea acestora la pedepse cu inchisoarea cuprinse intre 1 an si 6 luni, respectiv 3 ani cu suspendarea conditionata sau sub supraveghere, dupa caz, a executarii acestor pedepse pe durata unui termen de incercare.

Pentru ceilalti 6 inculpati, instanta a dispus incetarea procesului ca efect al prescriptiei speciale a raspunderii penale sau achitarea cu privire la unele invinuiri, dupa caz.

Instanta a decis ca partile vatamate sa intre in posesia banilor care le-au apartinut, fiind anulate, totodata, o serie de contracte de vanzare-cumparare incheiate de notarul in cauza.

Hotararea nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la comunicare.