Mitropolia Ardealului a cerut sprijinul jandarmilor sibieni pentru asigurarea ordinii publice in zona lacasului de cult, joi, in ziua judecatii fostului preot Cristian Pomohaci, a declarat pentru Agerpres seful Inspectoratului Judetean de Jandarmi Sibiu, Cornel Dogaru.

Sustinatorii lui Pomohaci ar fi agresat jurnalistiFoto: captura Antena 3

"Astazi am primit o solicitare de la Mitropolia Ardealului, care ne cere sprijinul pentru pastrarea linistii si ordinii publice cu prilejul Consistoriului de judecare a fostului preot Pomohaci, incepand cu ora 10.00. Vom trimite, dimineata, patru jandarmi. In functie de cati simpatizanti ai fostului preot se aduna, esalonat, vom aduce efective", a precizat seful Jandarmeriei Sibiu.

Mitropolia Ardealului a acordat un nou termen de judecata pentru 5 octombrie in cazul fostului preot Cristian Pomohaci, acesta solicitand, in scris, membrilor Consistoriului Mitropolitan, posibilitatea de a studia dosarul in apelul pe care l-a formulat la decizia prin care a fost caterisit din preotie.

'Luand act de solicitarea apelantului si respectand dreptul la aparare al acestuia, Consistoriul Mitropolitan a acordat un nou termen de judecata, pentru ziua de 5 octombrie 2017', se arata intr-un comunicat al Mitropoliei Ardealului.

In fata sediului Mitropoliei Ardealului din Sibiu s-au aflat, la primul termen de judecata a fostului preot, pe durata sedintei Consistorului Mitropolitan, si un grup de circa 100 de sustinatori ai lui Cristian Pomohaci.

Cativa jurnalisti sustin ca au fost bruscati de acesti sustinatori, insa nu exista nicio plangere inregistrata in acest sens.