Votul dat de trei comisii de specialitate care au respins miercuri proiectul de lege privind modificarea si completarea Legii 215/2001 a administratiei publice locale, initiat de UDMR, este unul politic, a declarat la finalul sedintei deputatul Uniunii, Marton Arpad, potrivit Agerpres.

Intrebat daca acest vot pune in pericol protocolul parlamentar cu PSD, el a aratat ca va exista o analiza la nivelul conducerii celor doua partide.

"Este un vot pentru mine surprinzator, mai ales ca este un vot din punct de vedere procedural aparent corect. Din punct de vedere al demersului parlamentar, s-a votat pripit, s-a votat in ansamblu respingerea unui proiect de lege, inainte de a se discuta pe articole. Am impresia ca multi dintre colegi au venit cu niste concepte dinainte pregatite, fara sa cunoasca textul exact al legii. (...)

In mod evident este o decizie surprinzatoare, dar, dupa cum stiti, asa cum s-a si spus de 27 de ani suntem noi pe baricade, de foarte multe ori am primit astfel de respingeri incepand de la retrocedari, pana la legislatia privind bisericile, pana una alta. Cu dezbatere politica s-a reusit sa se gaseasca modalitati de compromis, legislatii modificate atat in domeniul retrocedarilor, invatamantului, in administratie. (...)

Asta va fi o analiza la nivelul celor doua conduceri ale celor doua partide (n.r. despre protocolul parlamentar cu PSD). Eu unul nu fac parte din acel segment care ia astfel de decizii, eu sunt doar un deputat cat de cat profesionist", a declarat Marton Arpad.