Procurorul Mihaiela Moraru Iorga a ajuns miercuri la Ministerul Justitiei pentru a avea o intalnire cu ministrul Tudorel Toader, informeaza Agerpres.

"Este o audienta. Cineva imi spunea ieri ca atat cat traim trebuie sa credem in dreptate. Daca nu credem in dreptate, nu avem pentru ce trai.(...) Traiesc, deci o sa lupt", le-a declarat Mihaiela Moraru Iorga jurnalistilor la intrarea in Ministerul Justitiei.

Procuroarea Mihaiela Moraru Iorga - revocata din DNA in luna iulie - se va putea intoarce la Directia Nationala Anticoruptie, a decis, marti, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), potrivit News.ro. Decizia este valabila pana cand Curtea de Apel Bucuresti va solutiona definitiv solicitarea procurorului de anulare a deciziei de revocare din Directia Nationala Anticoruptie.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, in urma cu o saptamana, suspendarea ordinului prin care procurorul Mihaiela Moraru Iorga a fost revocata din DNA. De asemenea, instanta a decis sesizarea Curtii Constitutionale in privinta articolului de lege legat de procedura de revocare a procurorilor DNA. Decizia Curtii de Apel nu este definitiva.

Pe 5 iulie, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a semnat revocarea procurorilor Doru Tulus si Mihaela Moraru Iorga de la DNA, dupa ce au fost audiati in Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, iar aceasta a avizat revocarea, conform solicitarii adresate de catre sefa DNA.

Mihaielei Moraru Iorga i s-a reprosat ca nu a inregistrat un denunt conform procedurilor legale, iar lui Doru Tulus ca a solutionat dosare in care era implicata o persoana cu care avea "raporturi civile", ceea ce i-ar fi afectat impartialitatea.