Sindicalistii din Cartel Alfa si din Sindicatul National al Politistilor protesteaza miercuri, in fata Guvernului, nemultumiti de masurile anuntate de Executiv, in special de transferul contributiilor de la angajator catre angajat, ceea ce va detemina ca majorarea salariala anuntata pentru debutul anului 2018 sa nu se regaseasca, de fapt, in veniturile nete, potrivit news.ro.

Bogdan HossuFoto: HotNews.ro

UPDATE 11.00 Protestul a inceput, circulatia a fost oprita pe B-dul Kiseleff.

"Propunerea Guvernului de transfer al taxelor sociale de la angajator la angajat reprezinta un experiment singular si iresponsabil care risca sa duca la dezintegrarea sistemului national de securitate sociala.

Acest plan guvernamental a starnit deja reactii internationale, deoarece este de natura sa submineze progresele realizate dupa decenii de campanie pentru justitie sociala si solidaritate si pentru drepturile si libertatile cetatenilor europeni. Plata contributiilor sociale exclusiv de catre angajat nu este aplicata in nicio tara UE.

Dimpotriva, in cele mai multe tari, cota suportata de angajator este mai mare decat cea platita de lucratori (media UE este de 23,57% contributii angajatori, 13,35% contributii angajat), deoarece companiile au si o raspundere sociala", a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.