Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a evitat, marti, sa se pronunte asupra cauzelor cresterii indicelui ROBOR, care influenteaza costurile creditarii in lei, motivand ca este vorba de un domeniu pe care nu il stapaneste si, intrucat este "stapanit de actul cunoasterii", prefera sa ramana in "arealul" sau, scrie Agerpres.

Petre DaeaFoto: Ministerul Agriculturii

'Eu nu as vrea sa-mi aduc contributia intr-o zona in care nu ma simt confortabil, pentru ca sunt om stapanit de actul cunoasterii, motiv pentru care ingaduiti-mi sa nu ma pronunt intr-o zona unde eu nu sunt pregatit. Lasati-ma in arealul meu, pe care vreau sa-l inteleg, sa-l prelucrez si in acelasi timp sa-l si valorific in cunostinta de cauza', a declarat Daea la finalul unei vizite efectuate la o fabrica de procesare a alimentelor din localitatea argeseana Topoloveni.

Intrebat daca este afectat personal de aceasta crestere a indicelui ROBOR, ministrul a precizat ca nu are credite in lei.

ROBOR, rata medie a dobanzii la care bancile romanesti se imprumuta intre ele, era vineri pe piata interbancara la nivelul de 1,58% la trei luni, fata de 1,46% in sedinta de joi si fata de 0,87% la inceputul anului.