Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a spus ca scopul lui este sa urmareasca politicile fiscale, nu sa urmareasca preturile carburantilor de la pompa. In plus, acesta a motivat ca se deplaseaza cu masina condusa de sofer.

Ionut MisaFoto: Agerpres

“Nu ma uit la preturile de la pompa, in marea majoritate a timpului circul cu soferul. Nu studiez. Obiectivul ministerului de Finante si al meu ca ministru de Finante este sa urmaresc politicile fiscale, nu sa urmaresc preturile de la pompa. Daca as face aceasta activitate, credeti-ma ca as consuma timp”, a declarat Ionut Misa intrebat daca a vazut preturile carburantilor de la pompa.

Acesta adaugat ca preturile fluctueaza, scad, cresc, iar scad si ca nu trebuie sa ne uitam la cresterile pe termen scurt.

“Inteleg din media ca pretul ar fi crescut intr-o masura mult mai mica decat cresterea de 0.16% operat in prima etapa”, a mai spus Misa.

Declaratia lui Misa vine dupa ce ministrul Energiei, Toma Petcu, a zis ca nu stie daca pretul carburantilor a crescut, pentru ca nu are carnet si nu conduce, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a spus ca nu a vazut "nicio scumpire la carburant" de cand s-a reintrodus supracciza (15 septembrie).