Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a anuntat ca miercuri, incepand cu ora 11.00, sindicalistii vor picheta sediul Guvernului, nemultumiti de masurile anuntate de Executiv. Protestului lor se va alatura si Sindicatul National al Politistilor, scrie News.ro. Principala nemultumire a sindicalistilor vizeaza transferul contributiilor de la angajator catre angajat, lucru care va face ca majorarea salariala anuntata pentru debutul anului 2018 sa nu se regaseasca, de fapt, in veniturile nete.

"Este un experiment care incearca transferul taxelor de la angajat la angajator si care, astfel, anuleaza cresterile salariale. Ne confruntam cu o noua forma de sclavagism", a declarat marti Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, Romania va avea "inca o bila neagra", fiind "tara care incearca sa distruga modelul european" al asigurarilor sociale.

La randul sau, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarna, a anuntat ca angajatii din sistem se vor alatura celor de la Cartel Alfa in miscarea de protest: "Transferul de contributii catre angajat va neutraliza majorarile salariale. Practic, nu va fi nicio majorare", a declarat, in aceeasi conferinta de presa, Dumitru Coarna.

Sindicalistii sustin ca, prin noul model de calcul al contributiilor, se va inregistra, de fapt, o scadere a veniturilor.

Cei doi lideri sindicali spun ca nu se stie exact numarul persoanelor care vor participa la proestul de miercuri, dar aceasta nu va fi singura actiune prin care angajatii isi vor manifesta nemultumirea fata de deciziile Executivului.