Politistii prahoveni efectueaza, marti dimineata, cinci perchezitii in municipiul Bucuresti si in judetul Ilfov, intr-un dosar in care sunt vizate persoane banuite de proxenetism si santaj, acestea obtinand din activitatea infractionala aproximativ un milion de euro, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, in perioada mai-octombrie, persoanele in cauza ar fi racolat tinere pe care le-ar fi determinat sa practice prostitutia atat in tara, cat si in strainatate.

"Pentru indeplinirea activitatii infractionale, cei vizati ar fi creat aparenta unei relatii intime cu victimele, profitand ulterior de vulnerabilitatea emotionala a acestora pentru a le determina sa practice prostitutia. In situatia in care acestea refuzau sa mai practice prostitutia, acestia ar fi recurs la amenintari cu acte de violenta", spun anchetatorii.

Conform acestora, din activitatea infractionala a fost obtinuta suma de aproximativ un milion de euro.

Cinci persoane vor fi duse la audieri in urma perchezitiilor.

La descinderi participa si luptatori de la Serviciul pentru Actiuni Speciale Prahova, politisti din cadrul IPJ Ilfov si jandarmi, cu sprijinul celor de la Directia Operatiuni Speciale a Politiei Romane.