Directia Nationala Anticoruptie a transmis luni obiectiile asupra raportului intocmit de Inspectia Judiciara in urma controlului privind eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor de catre conducerea DNA, anunta Agerpres.

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

"Obiectiunile Directiei Nationale Anticoruptie au fost primite luni la Inspectia Judiciara. In continuare, inspectorii judiciari urmeaza sa formuleze un raspuns la aceste obiectii, iar raportul, impreuna cu obiectiile, urmeaza sa fie transmis pana pe 6 octombrie Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii", a declarat purtatorul de cuvant al IJ, Alin Alexandru.

Pe 26 septembrie, Inspectia Judiciara anunta ca a finalizat raportul cu obiectiuni privind rezultatele controlului la Directia Nationala Anticoruptie, precizand ca acesta a fost transmis DNA pentru a formula obiectii pana pe data de 2 octombrie.

Pe 17 iulie, Inspectia Judiciara a inceput controlul la DNA privind eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor de catre conducerea Directiei, verificare ce urma a fi efectuata in perioada 17 iulie - 11 august. Ulterior, IJ a decis sa prelungeasca verificarea pana pe 25 august, considerand ca volumul de activitate real il depasea pe cel previzionat de inspectori.