Ministerul Educatiei Nationale a semnat o noua serie de acorduri-cadru cu editurile declarate castigatoare la licitatia pentru achizitia de manuale scolare destinate elevilor de clasa a V-a. Acordurile-cadru au ca obiect manuale pentru Limba si literatura romana, Limba engleza (limba moderna 1), Limba franceza (limba moderna 2), Limba germana (limba moderna 1/limba moderna 2/limba moderna 1 - studiu intensiv), Biologie, Educatie sociala, Geografie, Educatie plastica, Educatie muzicala, respectiv Consiliere si dezvoltare personala, informeaza Ministerul Educatiei.

manualeFoto: Hotnews

"Semnarea acestor documente survine in urma rezolutiilor formulate de Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) pe tema contestatiilor depuse de editurile care au luat parte la licitatia organizata de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) in cursul acestui an", informeaza Ministerul Educatiei.

Manualele scolare pentru cele 10 discipline se adauga celor aprobate in lunile august si septembrie pentru alte 12 discipline. In acest moment mai sunt pe rolul forului de resort doar contestatiile privind loturile de Matematica si Religie (cultul ortodox).

In cursul acestei saptamani editurile vor depune la CNEE manualele aprobate alaturi de versiunile lor digitale. Ulterior, acestea vor fi incarcate pe platforma manuale.edu.ro, iar pana la data de 13 octombrie, cadrele didactice isi vor exprima optiunile pe baza carora Ministerul Educatiei Nationale va semna contractele cu editurile furnizoare.