Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la deschiderea anului universitar, ca pe vremea studentiei sale era un singur manual pentru o materie si totusi au iesit ingineri, economisti si profesori. Pe de alta parte, liderul social-democrat a criticat Ministerul Educatiei pentru programa scolara incarcata, intreband retoric "nu cumva este prea mare incarcatura pe un elev ca si numar de ore?".

Liviu DragneaFoto: Captura Antena 3

"Se tot pune intrebarea daca e mai bine sa se revina la manualul unic sau sa ramana manualele alternative. Sincer, poate atunci cand am fost noi in facultate poate eram mai prosti, dar aveam un singur manual, nu pentru toate materiile, dar pentru o materie si se pare ca au iesit totusi ingineri, economisti, profesori, adica oameni care au invatat carte intr-un mod temeinic. Nu stiu cat interes privat este in a fi mai multe manuale alternative si cat interes privat este in a exista acele materiale auxiliare care inteleg ca totusi nu au niciun fel de control", a spus Liviu Dragnea, in discursul la deschiderea anului universitar la Facultatea de Stiinte si Inginerie din Alexandria, relateaza News.ro.

Dragnea a mai spus ca a auzit multi profesori, parinti, elevi si studenti care spun totusi ca aceasta reforma "este un fel de never ending story...", motiv pentru care a solicitat Ministerului Educatiei, profesorilor, elevilo, o discutie serioasa, nu o abordare politica, pe tema sistemului de educatie.

Presedintele Camerei Deputatilor a transmis oamenilor din Ministerul Educatiei si o rugaminte, respectiv "poate se gandesc serios la programa scolara", care nu cumva este prea incarcata?.

"De asemenea, poate se gandesc serios la programa scolara, poate ne aplecam mai mult la ceea ce spun si copiii si parintii. Nu cumva este prea mare incarcatura pe un elev ca si numar de ore? A facut cineva socoteala intr-un mod serios daca numarul de ore nu cumva este prea mare si-l afecteaza? Pentru ca am auzit multi profesori si de preuniversitar, si de universitar, multi parinti, elevi, studenti care spun totusi ca aceasta reforma care intr-adevar este un fel de never ending story... Eu va spun, fiul meu s-a nascut in 89, deci a avut sansa sa prinda toate reformele de dupa revolutie incoace, dar absolut pe toate", a mai declarat presedintele Camerei Deputatilor.