Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca trebuie sa aiba loc o discutie cu BNR, dar si cu reprezentantii celorlalte banci, cu privire la cresterea indicelui Robor.

"Poata sa aiba loc o discutie, in care sa participam si noi, cu conducerea Bancii Nationale, pentru ca este un subiect national. Cred ca trebuie sa aiba loc aceasta discutie, poate si cu reprezentantii celorlalte banci. O relatie corecta cu sistemul bancar, corecta, accentuez, este benefica. Si o relatia cu Banca Nationala, dar trebuie sa fie din ambele sensuri", a spus Dragnea, prezent luni la deschiderea anului universitar la Universitatea "Valahia" din Targoviste-Alexandria.

Premierul Mihai Tudose a declarat vineri, 29 septembrie, referindu-se la cresterea nivelului indicelui Robor, ca probabil "colegii" de la BNR au fost putin plecati de acasa, pentru ca era rolul bancii nationale sa intervina, relateaza News.ro. "Macar sa stim: mai e Banca Nationala a Romaniei sau e o structura de zei care se ocupa de propria lor existenta, foarte buna de altfel", a afirmat premierul.