Episcopii greco-catolici intruniti timp de trei zile la Blaj, in sinod, au adoptat un ghid de conduita anticoruptie pentru personalul din cadrul Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica, reflectand, de asemenea, asupra formularii unui Directoriu pentru protectia minorilor, in conformitate cu cerintele Sfantului Scaun, informeaza Agerpres.

Sinodul Episcopilor Bisericii Greco-CatoliceFoto: Hotnews

''In cadrul lucrarilor sinodale a fost adoptat Ghidul de conduita anticoruptie pentru personalul din cadrul Bisericii Romane Unita cu Roma, Greco-Catolica, si s-a reflectat asupra formularii unui Directoriu pentru protectia minorilor, in conformitate cu cerintele Sfantului Scaun. Alte teme abordate au fost legate de pregatirile pentru celebrarea centenarului Unirii de la 1918, proiectul unui nou Evangheliar, cauza de beatificare a Episcopilor morti in faima de martiri sub regimul comunist aflata in faza de definitivare, chestiuni ecumenice, precum si situatia comunitatilor greco-catolice in diaspora'', se mentioneaza intr-un comunicat postat duminica pe site-ul Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica.

Sinodul ii reuneste pe toti Episcopii Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica, din Romania si din afara granitelor tarii, reunindu-se in sesiune ordinara de doua ori pe an, primavara si toamna.

Sesiunea de toamna s-a desfasurat la Blaj intre 28 si 30 septembrie, la lucrari fiind prezenti si Prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale, Cardinalul Leonardo Sandri, si Nuntiul Apostolic in Romania, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia.