Secretarul de stat Rex Tillerson isi pierde timpul incercand sa discute cu liderul Coreii de Nord, Kim Jong Un, a scris duminica pe Twitter presedintele american Donald Trump.

Kim Jong Un la un test cu rachetaFoto: rodong.rep.kp

"I-am spus lui Rex Tillerson, minunatul nostru secretar de stat, ca isi pierde timpul incercand sa negocieze cu Micutul Om-Racheta", se spune in mesajul lui Trump de pe reteaua de socializare.

"Economiseste-ti energia,Rex, vom face ce trebuie sa fie facut", a adaugat presedintele SUA.

UPDATE 19.43 Presedintele Donald Trump nu crede ca, tinand cont de provocarile Phenianului, este momentul pentru a negocia cu Coreea de Nord, a declarat Reuters un inalt oficial american.

Statele Unite au "canale de comunicare" cu Coreea de Nord si "sondeaza" disponibilitatea regimului lui Kim Jong-Un de a se angaja in discutii cu privire la programul sau nuclear,a declarat sambata, la Beijing, Rex Tillerson.

Coreea de Nord nu a aratat insa "niciun semn de interes"pentru discutii cu Statele Unite, a indicat sambata purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, in ciuda deschiderii de catre Washington a unor "canale de comunicare" cu Phenianul.