Procurorii au inceput urmarirea penala "in rem" pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa in cazul incendiului de la caminul pentru persoane varstnice din Capitala, efectuandu-se totodata cercetari privind modalitatea de desfasurare a activitatii in respectivul centru.

Incendiu la un azil de batrani din CapitalaFoto: Facebook/ ISU Bucuresti Ilfov

Potrivit unui comunicat al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB) transmis sambata si citat de Agerpres, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri efectueaza cercetari cu privire la modalitatea de desfasurare a activitatii in centrul de cazare pentru persoane varstnice situat pe stada Pacala, sector 3, in cauza dispunandu-se inceperea urmaririi penale "in rem" cu privire la infractiunile de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

DGPMB precizeaza, cu privire la persoana decedata in timpul incendiului, ca s-a dispus ridicarea cadavrului si transportarea la Institutul National de Medicina Legala in vederea efectuarii necropsiei.

Sursa citata mai arata ca echipe din cadrul Politiei Capitalei s-au deplasat la cele 6 unitati spitalicesti unde au fost transportate persoanele evacuate pentru identificarea acestora, cat si pentru anuntarea familiilor.

"Cu sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov a fost demarata cercetarea locului faptei", mentioneaza DGPMB.

Infirmiera de la caminul de batrani: Ne-am pomenit cu flacara de la o anexa

Incendiul ar fi izbucnit de la o anexa, potrivit uneia dintre infirmierele audiate, sambata, la Politia Capitalei, transmite Agerpres.

"Am sunat la 112 si am scos ce s-a putut sa se scoata pe picioare si restul cu pompierii. Ne-am pomenit si noi cu flacara de la o anexa si atata tot. Aveam o anexa, o magazie pur si simplu, unde tineam lucruri care nu mai erau de folos", a afirmat aceasta, la finalul audierilor.

Ce-a de-a doua infirmiera audiata a declarat ca o parte dintre batrani au fost coborati pe scara, iar restul cu ajutorul pompierilor.

"Am ajutat cat am putut. Eram doua ingrijitoare. Eu si colega mea. I-am scos cu ajutorul pompierilor. Nu am ce sa imi reprosez. I-am ingrijit, i-am salvat. Este si patroana la audieri. Pentru mine, ca infirmiera, mi-am facut datoria. Am salvat oamenii", a spus aceasta.

********

O persoana a murit si alte 19 au fost intoxicate cu fum, fiind transportate la spital, intr-un incendiu care izbucnit, sambata dimineata, la un camin de batrani din Capitala.

Potrivit ISU Bucuresti, din imobil, situat pe strada Pacala, au fost evacuate peste 30 de persoane. Victimele transportate la spital sunt constiente, fara arsuri. Ele au fost duse la spitalele Floreasca, Sf. Ioan, Bagdasar, Universitar, judetean - Ilfov, Pantelimon.