Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a preluat ancheta in cazul incendiului de la caminul de batrani, soldat cu moartea unei persoane. In prezent, la sediul Politiei Capitalei sunt audiate mai multe persoane care au legatura cu organizarea si functionarea caminului, informeaza Agerpres.

"In vederea stabilirii cauzelor si conditiilor in care s-a produs accidentul, dupa lichidarea acestuia se va efectua cercetarea la fata locului sub coordonarea directa a Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti care a preluat cercetarile impreuna cu Serviciul Omoruri din Politia Capitalei. La acest moment, la sediul Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti, sunt audiate mai multe persoane care au legatura cu organizarea si functionarea acestui centru", se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei.

Potrivit Politiei Capitalei, sambata dimineata, la ora 06,09, prin sistem 112, a fost sesizat un incendiu declansat la un centru de cazare pentru persoane varstnice de pe raza sectorului 3.

O persoana a murit si alte 19 au fost intoxicate cu fum, fiind transportate la spital.

Conform ISU Bucuresti, din imobil, situat pe strada Pacala, au fost evacuate peste 30 de persoane. Victimele transportate la spital, posibil expuse la fum, sunt constiente, fara arsuri. Ele au fost duse la spitalele Floreasca, Sf. Ioan, Bagdasar, Universitar, judetean - Ilfov, Pantelimon.

In zona actioneaza ambulante SMURD, autospeciala pentru transport victime multiple, autospeciale de stingere, echipaje de descarcerare, autoscari, detasamentul special de salvatori. Incendiul se manifesta generalizat, la intreaga cladire.