Speculatiile referitoare la o posibila vanzare a Pro TV si a celorlalte televiziuni detinute de grupul CME in Centrul si Estul Europei reapar in presa ceha. Ele se fac auzite in pofida faptului ca reprezentantii CME au declarat in mod repetat, in ultimele luni, ca nu intentioneaza sa mai vanda alte active, dupa vanzarea posturilor din Croatia si Slovenia, in aceasta vara.

Central European Media (CME), proprietarul Pro TV, s-ar afla in negocieri de vanzare a celor patru statii de televiziune pe care le mai detine in acest moment in Europa Centrala si de Est, potrivit portalului ceh Echo 24, care citeaza mai multe surse interesate, scriebursa.ro.

Echo 24 sustine ca televiziunea ceha TV Nova se va vinde la pachet cu TV Markiza din Slovacia si cu statiile din Romania si Bulgaria. "Pretul pentru toate aceste televiziuni va fi mai mare de 1 miliard de dolari", spune site-ul din Cehia.

Portalul mentioneaza: "Investitori chinezi, reprezentati de grupul CEFC, care au parasit recent Empresa Media, nu si-au pierdut apetitul pentru o achizitie media cu influenta". "Nu comentam speculatiile care apar in legatura cu firma noastra", a spus Pavel Bednar, purtatorul de cuvant al CEFC, pentru o publicatie slovaca. Portalul ceh mai infomează că există şi alţi interesaţi, potrivit bursa.ro.

CEFC este compania chineza care a semnat in decembrie anul trecut acordul pentru preluarea a 51% din KMG International, fostul Rompetrol Group.

Compania-mama a Pro TV, CME, declara in iulie ca in trimestrul al doilea cota sa din piata publicitatii TV din Romania s-a ridicat la 58%. Desi a atras venituri din reclama usor mai mici comparativ cu trimestrul al doilea din 2016,CME se declara multumita de operatiunile sale din Romania, potrivit unor prezentari sustinute dupa anuntarea rezultatelor financiare aferente celui de-al doilea trimestru. In acelasi timp, sefii companiei spun ca in prezent nu mai au in plan vanzarea altor active, dupa recentul acord de a vinde televiziunile operate in Croatia si Slovenia.

Amintim ca CME e detinut de Time Warner, gigantul media fiind cumparat in acest an de AT&T. In presa din SUA au aparut informatii ca AT&T ar vrea sa renunte la operatiunile media din Europa Centrala si de Est detinute de Time Warner prin intermediul CME.