Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, l-a primit vineri, la Palatul Patriarhiei, pe cardinalul Leonardo Sandri, prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale, aflat intr-o vizita oficiala in tara noastra, informeaza Patriarhia intr-un comunicat.

Patriarhul Daniel si cardinalul Leonardo SandriFoto: Basilica/Ziarul Lumina

La intrevedere a mai participat si Excelenta Sa Monseniorul Miguel Maury Buendia, Nuntiul Apostolic in Romania, precizeaza sursa citata.

Potrivit Patriarhiei, in cadrul intalnirii au fost luate in discutie provocarile sociale si pastorale ale fenomenului migratiei, secularizarea accelerata si necesitatea reafirmarii identitatii crestine europene.

"Eminenta Sa Cardinalul Leonardo Sandri si-a exprimat bucuria de a-l revedea pe Preafericitul Parinte Patriarh si a transmis salutarile din partea Papei Francisc si a cardinalilor adresate Preafericirii Sale. Cardinalul Sandri a apreciat lucrarea importanta pastorala si misionara desfasurata in Italia de catre Patriarhia Romana prin Preasfintitul Parinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei", se arata in comunicat.

De asemenea, Cardinalul Sandri a adresat aprecierile sale cu privire la proiectul si constructia Catedralei Nationale, se mai precizeaza in comunicat.

"Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a multumit Eminentei Sale Cardinalul Leonardo Sandri pentru bunele relatii dintre cele doua Biserici materializate prin gazduirea unor comunitati ortodoxe romanesti si acordarea unor burse de studiu pentru tinerii teologi ortodocsi. Patriarhul Romaniei a apreciat buna colaborare dintre Facultatea de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul" din Bucuresti si Institutul Pontifical Oriental, privind folosirea bibliotecii acestui institut de catre studentii ortodocsi romani care urmeaza cursuri de teologie ortodoxa la Roma", mai mentioneaza Patriarhia.