Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat vineri plenul CSM cu propunerea de admitere a cererii de numire in functia de judecator a procurorului Mihaiela Moraru Iorga, informeaza Agerpres. Plenul CSM urmeaza sa decida daca admite sau respinge solicitarea si sa stabileasca instanta la care Mihaiela Moraru Iorga ar urma sa isi desfasoare activitatea.

Mihaiela Moraru IorgaFoto: Agerpres

Procurorul revocat din DNA Mihaiela Iorga a trecut in solicitarea sa mai multe instante la care ar putea sa activeze - Judecatoria Giurgiu, Judecatoria Sectorului 1, Judecatoria Sectorului 2, Judecatoria Sectorului 6, Judecatoria Cornetu, Judecatoria Oltenita, Judecatoria Slobozia, Judecatoria Videle, Judecatoria Zimnicea, Judecatoria Calarasi, Judecatoria Rosiori de Vede, Judecatoria Turnu Magurele.

Pe 27 septembrie, Curtea de Apel Bucuresti a decis suspendarea ordinului emis de Laura Codruta Kovesi prin care Mihaiela Iorga a fost revocata din functia de procuror al DNA. Decizia nu a fost definitiva.

Mihaiela Iorga a deschis la Curtea de Apel Bucuresti un proces in care a solicitat suspendarea ordinului semnat pe 5 iulie de Laura Codruta Kovesi privind revocarea sa din functia de procuror la DNA.

DNA a sustinut atunci ca Mihaiela Iorga nu a inregistrat un denunt in conformitate cu dispozitiile legale si nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-sef al sectiei din care facea parte. Neprezentarea denuntului a avut drept consecinta imposibilitatea aplicarii unor dispozitii procesual penale in raport cu persoane cercetate.

Ulterior, in urma unor verificari, DNA a anuntat ca a identificat mai multe nereguli in activitatea Mihaielei Iorga, in biroul sau fiind gasite o suma de bani si mai multe bunuri neinregistrate.

"Intr-un dosar in lucru s-a identificat suma de 398.400 lei primita de la o persoana fizica. In procesul verbal, intocmit in acest sens, nu s-a precizat natura sumei de bani si nu a fost inregistrata in Registrul de evidenta a valorilor si corpurilor delicte pentru a fi depusa la camera de corpuri delicte, conform prevederilor legale. De precizat ca, desi Directia Nationala Anticoruptie dispune de un fond de flagrant de 2 milioane lei, potrivit dispozitiilor art. 4 alin. 4 din OUG 43/2002, suma respectiva nu era destinata pentru o activitate operativa, deoarece nu exista niciun document din care sa rezulte ca au fost solicitati bani din fondul de flagrant si nici nu i-au fost pusi la dispozitie", preciza atunci DNA.

Intr-un alt dosar aflat in lucru au fost identificate bunuri, si anume ceasuri evaluate la 67.631 lei si un stilou in valoare de 8.117 lei, ridicate cu ocazia unei perchezitii, care nu au fost inregistrate de Mihaiela Iorga in Registrul de evidenta a valorilor si corpurilor delicte.

De asemenea, intr-un dosar in care erau cercetate mai multe persoane, Mihaiela Iorga a solicitat si obtinut declansarea procedurilor pentru obtinerea avizului necesar urmaririi penale fata de una dintre persoane, iar dupa obtinerea avizului a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de persoana respectiva la o zi dupa implinirea termenului de prescriptie, "imprejurare care genereaza consecinte asupra intregii cauze".

De cealalta parte, Mihaiela Iorga a declarat ca intre ea si Laura Codruta Kovesi exista de mai mult timp o tensiune, determinata 'probabil' de faptul ca nu a dat curs "anumitor solicitari".