Reteaua de socializare Twitter a indicat joi ca grupul media RT (fostul Rusia Today), acuzat de Washington ca ar fi incercat sa influenteze alegerile prezidentiale din 2016 in Statele Unite, a finantat aproximativ 1.800 de tweet-uri cu caracter promotional anul trecut, scrie AFP.

Retelele de socializare sunt in centrul atentiei de mai multe luni, acuzate ca au servit ca platforma de propaganda venita din Rusia in timpul campaniei electorale care a dus la victoria republicanului Donald Trump. Congresul american, precum si un procuror special, investigheaza o posibila ingerinta rusa in alegeri.

RT a "cheltuit 274.000 dolari pentru continutul sponsorizat in SUA in 2016", a scris Twitter joi pe blogul sau oficial.

Cele trei conturi de Twitter ale trustului rus "au promovat 1 823 de tweet-uri care vizau in mod sigur sau probabil piata americana. Aceste campanii tinteau utilizatori abonati la conturile media traditionale si scoteau in evidenta tweet-urile despre actualitate", detaliaza grupul cu sediul in San Francisco.

Facebook dezvaluiseca a detectat conturi activate din Rusia si care au servit la publicarea de mesaje cu caracter politic prin achizitionarea de spatiu publicitar in retea. Sub presiune, compania lui Mark Zuckerberg a declarat ca va furniza Congresului continutul acestor mesaje.

"Din cele aproximativ 450 de conturi semnalate recent de Facebook in cadrul investigatiilor (interne), am ajuns la concluzia ca 22 dintre acestea aveau conturi Twitter corespondente", a adaugat grupul, precizand ca a suspendat acele conturi.