Presedintele Klaus Iohannis participa, vineri, la reuniunea informala a Consiliului European pe teme digitale, desfasurata la Tallinn, in Estonia. Acolo vor fi discutate initiativele de inovare digitala care ar permite Uniunii Europene sa faca fata evolutiilor tehnologice si sa devina un lider la nivel global in domeniul digital in urmatorii ani, informeaza Administratia prezidentiala.

In cadrul summitului digital cu tema "Viitorul guvernarii si securitatii" seful statului va sublinia ca asigurarea securitatii cibernetice este cruciala atat pentru prosperitatea Europei, cat si pentru securitatea sa si se va referi, totodata, si la necesitatea asigurarii in Uniunea Europeana a unui flux liber al datelor fara caracter personal.

Totodata, presedintele va vorbi si despre importanta implementarii strategiei digitale pentru pata interna a Uniunii Europene, nevoia asigurarii unei securitati cibernetice adecvate si, in acelasi timp, necesitatea pregatirii cetatenilor Uniunii pentru a dobandi abilitatile digitale necesare.