Procurorii DIICOT au facut, joi, opt perchezitii in judetele Neamt, Vaslui si Dambovita, la membrii unei grupari suspectate ca a ucis un barbat si au ranit alte doua persoane, in Irlanda, in 2014, relateaza News.ro. Liderul gruparii este arestat la domiciliu in Irlanda pentru ca a atacat mai multe bancomate cu substante explozive, iar in Romania vor fi audiate cinci persoane.

Potrivit DIICOT, in august 2016 pe rolul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala s-a inregistrat un denunt in care a fost descris modul in care a fost ucisa o persoana de sex masculin, in luna aprilie 2014, in localitatea Navan, Irlanda.

"In urma cercetarilor efectuate in cauza a rezultat faptul ca ,la data de 10.04.2014, in jurul orei 01.45 - 02.00, la ordinul liderului gruparii, membrii acesteia au actionat in mod concertat pentru uciderea unui barbat care ar fi incercat sa-si impuna autoritatea in zona de actiune a gruparii infractionale, pe teritoriul Irlandei. De asemenea, la aceeasi data, suspectii au exercitat acte de violenta (cu rangi si cutite) asupra a doua persoane vatamate, lovindu-le pe acestea in zone vitale (in zona capului)", anunta DIICOT.

Potrivit procurorilor, "membrii gruparii au actionat in mod premeditat in vederea uciderii victimei in sensul ca au procedat la urmarirea si supravegherea acesteia dintr-o locuinta situata la parterul imobilului unde persoana vatamata isi avea resedinta".

Membrii gruparii, inarmati cu arme albe, au patruns in interior prin efractie, spargand usa de acces in apartament si procedand la lovirea cu cruzime a tuturor persoanelor aflate in locuinta, in special a persoanei vatamate si sustragand mai multe bunuri, in special, aparatura electronica.

"Desi victima a incercat sa se salveze sarind de la balconul apartamentului situat la etajul intai al cladirii, membrii gruparii au continuat urmarirea acesteia si aplicarea in continuare a mai multor lovituri, in special la nivelul capului, ce au condus ulterior la decesul sau", explica procurorii.

In plus, anterior liderul grupului a amenintat-o cu moartea, atat pe victima in cauza cat si pe o alta persoana vatamata, cu scopul de a obtine sume de bani cu titlu de taxe de protectie, respectiv suma de 7.000 de euro.

In prezent, liderul gruparii este arestat la domiciliu pe teritoriul Irlandei de Nord pentru atacarea unor bancomate prin folosirea unor substante explozive.

Cu ocazia perchezitiei au fost identificate si ridicate, sume de bani, un laptop, 5 smartphone-uri, 47 de comprimate cu efect anabolizant, inscrisuri si obiecte cu valoare probatorie.

La sediul DIICOT, Structura Centrala, vor fi aduse in vederea audierii un numar de cinci persoane.