3 oameni au murit, unul este in coma, iar alte 7 persoane au fost ranite, joi, la Medgidia, in judetul Constanta, in urma unui accident rutier in care au fost implicate un autocar si un autoturism, la fata locului deplasandu-se mai multe echipaje de pompieri si ambulante, dar si elicopterul SMURD, anunta News.ro. Autoritatile au activat planul rosu de interventie. Barbatul aflat in coma este jandarm, iar unul dintre barbatii care au murit era angajat al Penitenciarului Balta Alba.

Accident rutier (arhiva)Foto: IGSU

Potrivit politistilor citati de News.ro, cei trei barbati decedati in accidentul rutier erau din Medgidia, ei avand 29 de ani, 38 de ani, respectiv 48 de ani. Unul dintre ei era angajat al Penitenciarului Poarta Alba, el aflandu-se in afara orelor de program.

De asemenea, barbatul grav ranit are 42 de ani si este nascut in localitatea Castelu. Conform reprezentantilor Jandarmeriei Constanta, el este angajat al Detasamentului de Jandarmi din Medgidia, iar la momentul producerii accidentului era in timpul liber.

Barbatul a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, el aflandu-se in coma profunda, fiind supus unei interventii chirurgicale.

Celelalte persoane ranite sunt din Medgidia, Lumina, Ovidiu si Castelu. Victimele au fost duse la Spitalul Municipal Medgidia si la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, dupa ce au suferit diverse traumatisme in urma accidentului

Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, accidentul de circulatie s-a produs pe DJ 222, in dreptul localitatii Medgidia din judetul Constanta, fiind implicate un autoturism si un autobuz cu persoane.

Din primele informatii sunt si persoane incarcerate, la nivelul judetului Constanta fiind activat planul rosu de interventie.

La fata locului actioneaza un echipaj de descarcerare, o autospeciala de stingere cu modul de descarcerare, o autospeciala de transport victime multiple, o ambulanta SMURD de terapie intensiva, doua echipaje SMURD de prim ajutor si cinci echipaje medicale SAJ. In sprijin, au fost solicitate si doua elicoptere SMURD.

Accidentul rutier s-a petrecut intre localitatile Medgidia si Cuza Voda.