Un numar de 12 copii, elevi ai scolii Mihai Eminescu din municipiul Rosiorii de Vede, au fost depistati cu TBC, potrivit directorului DSP Teleorman, Mioara Comana, citat de Agerpres.

TBCFoto: MorgueFile.com

Boala s-a raspandit dupa ce tatal unui copil, bolnav fiind, a intrat in contact cu fiul sau, elev la unitatea de invatamant in cauza.

'Debutul bolii a fost pe la inceputul lunii septembrie. Factorul care a determinat a fost un cetatean roman care aplecat in Germania. Am fost sesizati de autoritatile din Germania. Am fost si am facut ancheta epidemiologica la familie, am testat toti contactii si a fost confirmat un copil. Dupa aceea, a evoluat in ritm rapid vreo doua saptamani. Am testat in prima faza 170 de copii din ciclul primar, pentru ca acolo sunt doua cladiri. Dupa doua saptamani, am ajuns la 12 cazuri', a declarat Mioara Comana.

Autoritatile locale au luat decizia testarii tuturor elevilor din unitatea de invatamant.

'Ieri (luni-n.r.) am luat decizia ca astazi sa testam toti copiii. Este vorba de 729 de copii. Pana diseara speram sa terminam' , a mai spus directorul DSP.

Potrivit inspectorului general scolar Valeria Gherghe, vineri, scoala va fi inchisa pentru a se dezinfecta, desi anterior procedura a mai fost urmata de trei ori.