Liviu Dragnea s-a declarat din nou, miercuri, dispus sa aiba o discutie cu presedintele Klaus Iohannis, inclusiv in ceea ce priveste propunerile privind legile Justitiei, afirmand ca, din punctul sau de vedere, seful statului ar trebui sa se numere printre cei trei actori in procesul de numire a procurorilor sefi, alaturi de ministrul Justitiei si de CSM.

"Eu am tot spus spus si o spun de vreo doi ani de zile ca e bine sa comunicam, sa ne intalnim. O discutie nu poate sa faca rau", a spus Dragnea, comentand, la intrebarile ziaristilor, o declaratie a lui Iohannis facuta cu o zi in urma, cand acesta afirmase ca asteapta ca premierul Mihai Tudose sa il "consulte daca are nevoie de un sfat, de un sfat bun".

In ce priveste modificarea legilor Justitiei, propusa de ministrul Tudorel Toader - asupra carora Iohannis si-a exprimat nemultumirea in mai multe randuri - "oricand se poate declansa o discutie ca o analiza pe text sa intelegem si noi de unde vine atata suparare" din partea presedintelui, a spus Dragnea.

Liderul PSD a spus ca in opinia sa este bine "sa ramana cei trei actori" in procesul de numire a procurorilor sefi. Propunerea formulata de Tudorel Toader elimina presedintele din acest proces.